Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Opilý bezdomovec se usídlil v hračkárně, vyprovodili ho strážníci

S příchodem chladnějšího počasí stále častěji jablonečtí strážníci řeší problémy s lidmi bez domova, kteří se snaží ukrýt na různých místech před zimou. Často ale svým chováním obtěžují okolí nebo dělají výtržnosti.

V posledních dnech řešila Městská policie v Jablonci hned tři takové případy. Poprvé vyráželi v sedm hodin ráno do jednoho z panelových domů ve městě, kde se bezdomovec usídlil v mezipatře na schodišti. Když hlídka přijela, na místě skutečně člověka bez domova na schodech objevila a nejen jednoho, ale rovnou dva. Prý se v domě schovali před deštěm a chladem, avšak na výzvu strážníků dům bez protestů opustili.

O něco méně spolupracoval bezdomovec, který se rozhodl zahřívat v čínské restauraci. Usadil se tam ke stolu jedno odpoledne a odmítal odejít. Pohnuli s ním až muži v uniformě, kterým tvrdil, že si chtěl jen po dobrém jídle odpočinout. Ale nakonec si posbíral své věci a podnik opustil.

Už o něco bouřlivější pak byl třetí případ, kdy se člověk bez domova rozhodl ohřívat v prodejně Dětský svět. „Posilněn alkoholem se však nechoval právě přívětivě ke svému okolí, usadil se na podlaze prodejny a odmítal místo opustit. Strážníci jej vyzvali k odchodu jednou, dvakrát, třikrát a pak přikročili k razantnímu postupu včetně použitých pout,“ popsala další sled událostí mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová. Naštěstí se pak už muž do prodejny mezi dětské hračky nevrátil.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky bezdomovci, vykázání, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý bezdomovec se usídlil v hračkárně, vyprovodili ho strážníci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.