Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Benefity přilákaly do služby městské policie v Jablonci osm nováčků

Osm nových strážníků se podařilo přijmout k Městské policii v Jablonci nad Nisou. Napomohly tomu benefity, které novým zaměstnancům policie nabízí. Mimo jiné například náborový příspěvek 150 tisíc korun nebo obecní byt.

Po úspěšném složení zkoušky dostane nový strážník 25 tisíc korun. Strážník s pracovní smlouvou na dobu neurčitou získá dalších 25 tisíc korun. A po úspěšném vykonání zkoušky odborné způsobilosti nebo po pěti letech od začátku pracovního poměru mu bude přiznán finanční příspěvek ve výši 100 tisíc korun,“ přiblížil postup vyplácení náborového příspěvku jablonecký primátor Miloš Vele (ODS).

Nabídka zaměstnaneckých benefitů, které v Jablonci začali uchazečům nabízet od loňského roku, se evidentně vyplácí.

Konkrétně v období od ledna 2022 do října letošního roku se podařilo přijmout celkem osm uchazečů a s dalšími dvěma vedeme výběrové řízení. Tento fakt velkou měrou podpořily nabízené zaměstnanecké benefity a masivní náborová kampaň včetně klipu. Bohužel však ve stejném období odešlo šest zaměstnanců, ať už do důchodu nebo přijali jiné místo,“ popsal personální situaci ředitel Městské policie Jablonec nad Nisou Michal Švarc.

Podle šéfa strážníků se podařilo doplnit nové zaměstnance do výkonu služby tím, že na dopravní hřiště byly přijaté místo dvou strážnic dvě civilní pracovnice a od listopadu bylo převedeno několik strážníků z denního pracovního režimu do směnného provozu. „Tímto opatřením se zvýšil počet strážníků v ulicích našeho města, mimo jiné také odpoledne a v noci,“ uzavřel Švarc.

Jablonečtí strážníci mají i další benefity k náročné práci, kterou odvádí, například stravenky v hodnotě 150 korun a systém finančních odměn nad rámec ostatních odměn, a to za každých pět let na pozici strážníka. Strážníci mohou získat také 5000 korun na rekondiční pobyt, podle odpracovaných let mají nárok na 2-5 dnů volna navíc. A posledním benefitem je jednou za rok poukaz na 5000 korun na podporu zdraví a prevenci onemocnění. Všechny tři benefity od ledna 2024 budou určené i pro šestici asistentů prevence kriminality.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Jablonec

Štítky městská policie, nábor, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Libor Burian

Vbendostánu recidivistům vždy hned nasadit monitorovací náramky které jsou vyvinuty kvůli přetíženým věznicím, zákaz požívání alkoholu a drog, povinnost zdržovat se v práci nebo doma, jinak se z toho bendobahna nevyhrabeme. Více píšu ve vláknech diskusí pod Komentáře, Glosy, nyní třeba o demonstraci v Praze, povolení Rondapu, ceně vody v Liberci, umělé IQ v Brně, na yt Mudr Jan Hnízdil Světu vládnou psychopati...

Úterý, 28. listopadu 2023, 10:25Odpovědět

Benefity přilákaly do služby městské policie v Jablonci osm nováčků  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.