Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Končí Infopoint Ukrajina, který pomáhal uprchlíkům se začleněním

Na konci prosince ukončí svou činnost Infopoint Ukrajina. Ten byl součástí přeshraničního projektu Jsme s vámi – společně pro Ukrajinu a jeho cílem bylo mimo jiné pomáhat uprchlíkům. Zapojeny do něj byly různé organizace.

Prostřednictvím infopointu si lidé mohli vyřizovat víza, dokumenty k zaměstnání a ubytování nebo získat rady z oblasti zdravotnictví, cestovního ruchu nebo vzdělávání.

Poradenství zabezpečí od nového roku držitelům dočasné ochrany v ukrajinštině Centrum na podporu integrace cizinců a Člověk v tísni. Nadále zůstávají k dispozici také infolinky klientského centra Ministerstva vnitra či Úřadu práce,“ uvedl Petr Tulpa (Starostové pro LK), náměstek hejtmana pro resort sociálních věcí.

V rámci projektu se podařilo také třeba uspořádat mezinárodní tábory pro české, polské a ukrajinské děti nebo pomoci se zlepšením vztahů ve školách.

Zavedli jsme také Ukrajinský klub a čtení pro děti, které se konaly v liberecké knihovně. Všechny tyto aktivity pomohly integraci dětí, ale i rodičů v České republice,“ dodal Jiří Ulvr (Starostové pro LK), radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky projekt, pomoc, Ukrajina, uprchlíci, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí Infopoint Ukrajina, který pomáhal uprchlíkům se začleněním  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.