Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vražda v Liberci i roky pohřešované ženy. Policie vydala kalendář nevyřešených případů

Úřad služby kriminální policie a vyšetřování (ÚSKPV) Policejního prezidia vydal už tradičně kalendář, ve kterém připomíná případy, které policie zatím nebyla schopna vyřešit. Chce touto cestou na jednotlivé případy upozornit a poprosit o jakékoliv informace, které o nich lidé mohou mít. Za Liberecký kraj je v kalendáři vražda muže v Liberci, pohřešovaná žena z Rokytnice nad Jizerou a pohřešované děvče z Příšovic.

Kalendář připomíná 24 vybraných případů z celé České republiky, na jejichž výběru se podíleli kolegové z jednotlivých krajských ředitelství i samotného ÚSKPV.  V letošním roce jej vydala Policie ČR již potřetí.

Obě předchozí vydání z let 2022 a 2023 nám přinesla desítky cenných informací. To dokazuje, že sebemenší poznatek může i po mnoha letech přinést zásadní průlom,“ poznamenal mluvčí Policejního prezidia Jakub Vinčálek.

Patrně v našem regionu mezi veřejností neznámější je případ pohřešované Ivany Koškové, která zmizela 13. července 1997, poté, co odjela na kole ze svého domova v Příšovicích. Měla namířeno ke své tetě do Svijanského Újezdu, ale tak nikdy nedojela.

Druhou pohřešovanou v kalendáři je Alena Navrátilová původně z Liberce, která zmizela v Rokytnici nad Jizerou dne 2. listopadu 1997. Poté, co měla telefonát s neznámým člověkem odešla a už se nevrátila.

Třetím případem je neobjasněná vražda muže v Liberci, ve Volgogradské ulici, ke které došlo v březnu roku 2000. Policisté po vrahovi třiatřicetiletého Miroslava B. stále pátrají.

Kalendář rozdávali i ve věznicích po celé zemi a v pobočkách Probační a mediační služby. Pokud mají lidé jakékoliv informace k případům z kalendáře, mohou psát na email kalendar@pcr.cz nebo volat na číslo 603191592.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky kalendář, případy, policie, Liberecký kraj, ČR

Vražda v Liberci i roky pohřešované ženy. Policie vydala kalendář nevyřešených případů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.