Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Ve skladu firmy vybuchla tlaková lahev. Zranění utrpěli dva lidé

, aktualizováno 8. ledna 2024, 15:14

Ve skladu firmy Alstom v ulici Svatopluka Čecha v České Lípě došlo k výbuchu tlakové lahve. Došlo ke zranění dvou lidí, které záchranáři letecky transportovali na popáleninové centrum na pražské Vinohrady.

Tlaková lahev vysokozdvižného vozíku vybuchla ve skladovacím prostoru. „Na místě zasahovali českolipští kolegové. Odpojili prostor od elektrického proudu a od plynu a mimo jiné prozkoumali celý objekt,“ uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje (HZS LK) Jaroslava Benešová.

Podle mluvčího Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje (ZZS LK) Michaela Georgieva měli záchranáři na místě v péči dvě osoby. „Dva lidé utrpěli středně těžká poranění. Transportováni byli letecky na popáleninové centrum na pražské Vinohrady," uvedl Georgiev. Do Prahy zraněné transportoval vrtulník Kryštof 18 libereckých záchranářů a na pomoc přietěl i vrtulník pražské záchranné služby. 

Charakter zranění obou osob a doba léčení jsou předmětem probíhajícího šetření. Veškeré okolnosti výbuchu na místě šetří českolipští policisté a kriminalisté společně s hasiči. Kvalifikace skutku je v tuto dobu předmětem uvedeného šetření," doplnila krajská mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS LK

Štítky výbuch, tlaková lahev, HZS LK, ZZS LK, Česká Lípa

Ve skladu firmy vybuchla tlaková lahev. Zranění utrpěli dva lidé  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.