Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na konci ledna začne jezdit nová autobusová linka z centra k nemocnici

Nová okružní linka liberecké MHD, která bude jezdit okolo nemocnice a polikliniky Klášter, poprvé vyjede v pondělí 29. ledna. Cestující ji najdou pod číslem 40, jímž bude označena.

První spoj vyjede v 5.20 hodin a následně by měl jezdit zhruba ve dvacetiminutových intervalech. „Možná někoho překvapí, že první spoj bude vyjíždět tak brzy, když například Klášter otvírá v sedm hodin. Ale je to vstřícný krok vůči nemocnici, jelikož spoj budou využívat i její pracovníci,“ vysvětlil náměstek primátora Petr Židek (ODS).

Linka bude stavět na čtyřech zastávkách. Vyjede z Fügnerovy, další stanicí bude Šaldovo náměstí, nemocnice a Klášterní ulice. „Jízdní řád bude zveřejněn,“ podotkl Židek.

Liberec v Klášterní ulici vybuduje zastávku pro novou autobusovou linku k nemocnici

Liberec postaví zastávku pro novou okružní autobusovou linku MHD, která bude jezdit speciálně k nemocnici. Zastupitelé města schválili, že z rozpočtu města na její vybudování uvolní přes dva miliony korun. Náměstek primátora Jiří Šolc (ANO) řekl,...

Zastávka u nemocnice na Husově bude prozatím naproti základně záchranné služby, kvůli výstavbě nenového pavilonu nemocnice se později přesune o kousek níž, do prostor nad bistrem u hlavního vchodu. Nová zastávka byla koncem roku vybudovaná v Klášterní ulici, přímo naproti poliklinice.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Blanka Freiwilligová

Štítky MHD, nová linka, Liberec

Na konci ledna začne jezdit nová autobusová linka z centra k nemocnici  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.