Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Děti mohou prožít originální jarní tábor mezi betlémy a s řemesly

Netypický jarní příměstský tábor připravili pro školáky v Muzeu betlémů v Kryštofově Údolí. Děti tam mohou prožít několik dní doslova mezi betlémy, a ještě se naučit řemesla a tvořit.

Děti se na táboře vrátí do minulosti, stanou se tovaryši a pod vedením mistrů se naučí různým řemeslům. Stanou se hrnčíři, skláři, tkalci nebo truhláři a zábavnou formou a se skutečnými nástroji si vše vyzkouší,“ popsala Lucie Bergman, manažerka pro školy a veřejnost.

Zkoušet si v rámci táboru budou děti také barvení látek či výrobu ručního papíru, vyrobí si svíčky anebo si vyřežou něco pěkného ze dřeva a mnohé další. Děti budou táborový čas trávit s dílnách, ale také v přírodě nebo na výletě. Proniknou i do tajů bylinkářství.

Tábor je určený dětem od šesti do dvanácti let a je potřeba se předem přihlásit. Bližší informace k táboru i přihlašování jsou na webu muzea.

Zkrátka nepřijde ale ani veřejnost. Muzeum betlémů v Kryštofově Údolí se totiž pro velký zájem rozhodlo prodloužit dobu otevření a oddálit plánovanou uzavírku kvůli rekonstrukci. Návštěvníci sem mohou přicházet o víkendech od 11 do 16 hodin až do konce března. V části muzea je mimo jiné k vidění i výstava prací výtvarníka Václava Plechatého, který zde vystavuje řezby a grafiky. Některé grafiky si mohou zájemci také koupit.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Muzeum betlémů Kryštofovo Údolí

Štítky jarní prázdniny, tábor, muzeum betlémů, Kryštofovo Údolí

Děti mohou prožít originální jarní tábor mezi betlémy a s řemesly  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.