Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž, kterého loni násilím držel jiný muž v Hejnicích, si z toho nic nepamatuje

Jednačtyřicetiletý muž, kterého loni déle než 24 hodin násilím držel jiný muž v chalupě v Hejnicích na Liberecku, si z toho skoro nic nepamatuje. Uvedl to při včerejším jednání u soudu v Liberci. Dodal, že zdravotně je na tom dodnes špatně a bez pomoci svých příbuzných by se nebyl schopen o sebe sám postarat.

V chalupě ho před tři čtvrtě rokem podle obžaloby zbil a násilím držel jeho sedmačtyřicetiletý známý Jan Holický, který je za to obžalovaný z pokusu vraždy. Hrozí mu až 20 let vězení, před soudem Holický již dříve odmítl, že by chtěl svého známého zabít. Rozsudek by měl soud vynést při dalším líčení, které se bude konat 9. února.

Podle obžaloby byl motivací obžalovaného k činu vztek poté, co se dozvěděl, že by jeho známý měl převzít bar, který dosud sám provozoval. Svého známého vylákal 12. dubna okolo 22:00 k sobě na chalupu, jež byla v té době staveništěm, držel ho tam do 14. dubna do 0:45. Napadený muž dnes u soudu uvedl, že si pamatuje jen to, že vešel dovnitř, posadil ke stolu a upadl do bezvědomí. „Pak jsem se probral až v nemocnici," řekl.

Napadený muž utrpěl těžké poranění mozku, mnohočetné poranění obličeje, měl zlomené žebro, propíchnutý hrudník, rozvíjel se u něj zánět plic, měl závažnou poruchu funkce ledvin, byl i podchlazený a měl i další poranění. Do péče záchranářů se dostal až poté, co do chalupy vtrhla zásahová jednotka policie.

Obžalovaný už dříve u soudu uvedl, že nechtěl svého známého zabít, neplánoval ani jeho napadení a požadoval po něm jen uznání dluhu. Podle něj se nejprve hádali a poté se mezi nimi strhla rvačka. Podle jeho verze jeho známý poté odmítal, aby ho odvezl domů či na ošetření k lékaři. Tvrdil také, že ho chtěl odvézt druhý den večer, když ale za okny uviděl tři neznámé muže, nenapadlo ho, že jde o policii hledající jeho známého. Podle své výpovědi chtěl počkat, až odejdou, ale únavou a od bolesti zubů usnul a probudili ho až v noci zasahující policisté.

Muž z Hejnic zbil známého a držel ho celý den, obžalován je z pokusu o vraždu

Před soudem v Liberci dnes stanul sedmačtyřicetiletý Jan Holický. Letos na jaře zbil svého o šest let mladšího známého a poté ho držel přes 24 hodin ve své chalupě v Hejnicích na Liberecku, než ho zadržela zásahová jednotka policie. Muž je...

Napadený muž po útoku trpí ztrátou paměti a nepamatuje si, že by měl s obžalovaným nějaké spory. U soudu dnes také řekl, že si moc nepamatuje, co dělal v baru. Vybavoval si pouze, že svému známému v něm pomáhal uklízet, s nákupy a spravovat poškozené zařízení. Výpadky paměti se týkají i dalších částí jeho předchozího života. Jeho teta dnes u soudu řekla, že na fotografiích nepoznal ani svého otce či prarodiče. Takřka každodenní pomoc své tety a strýce potřebuje kvůli následkům poranění po napadení. „Bez nich bych si nedokázal poradit," řekl muž u soudu.

Jeho teta u soudu řekla, že po propuštění z nemocnice nevěděl ani to, co je cibule nebo mrkev či jak osolit jídlo, i když dříve často vařil. „Musela jsem mu to ukazovat jako malému dítěti," uvedla žena. U soudu dnes také zaznělo, že muž v důsledku svých zranění není ani schopný řídit auto, problémy má s motorikou, má dvojí vidění, špatně spí, veškeré aktivity musí dělat pomalu, jinak se mu začne točit hlava a je stále na nemocenské.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, vražda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž, kterého loni násilím držel jiný muž v Hejnicích, si z toho nic nepamatuje  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.