Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec zvýší příspěvek na sportující děti a pomůže klubům i s menšími opravami

Liberec letos vydá zhruba o třetinu více peněz než loni na podporu pravidelně sportujících dětí. Mezi oddíly rozdělí až 25 milionů korun.

Sportovní kluby navíc mohou letos žádat také o dotaci na menší opravy, v rozpočtu města jsou na to vyčleněné dva miliony korun. Podmínky pro podání žádostí do obou dílčích programů začleněných do sportovního fondu dnes jednohlasně schválili zastupitelé města.

Příspěvek z programu 6.1 na pravidelně sportující děti a mládež do 19 let dává Liberec dlouhodobě, jeho maximální možná výše se ale v posledních dvou letech výrazně zvýšila. Zatímco v roce 2021 činila maximální dotace na jedno dítě nebo dorostence 1000 korun, loni to bylo 2000 Kč a letos to bude 2500 korun. „Chceme tím pomoci sanovat i zvýšené náklady z posledních let, které se týkají nájmu a energií. Letos nebude vyhlášen energetický program, který jsme v rámci sportovního fondu měli pro sportovní kluby, ale každému tomu jednomu malému sportovci přidáváme 500 korun," uvedl předkladatel návrhu a náměstek primátora Petr Židek (ODS).

V posledních letech město programem 6.1 podpořilo každoročně přes 9000 sportujících dětí. Loni Liberec rozdělil mezi 81 oddílů skoro 18,4 milionu korun, o rok dříve mezi 62 žadatelů více než devět milionů. Loni v mimořádně vyhlášeném dílčím programu, který měl klubům pomoci pokrýt zvýšené náklady za energie a nájmy, si deset žadatelů rozdělilo skoro 3,2 milionu korun.

Sportovní oddíly mohou letos poprvé získat dotaci od města i na menší opravy a údržbu sportovišť. „Může se jednat o jednoduchou opravu plotů, o natření sedaček, branek a podobně," uvedl Židek. Podmínkou pro získání této dotace je minimálně poloviční spoluúčast žadatele. Maximální výše dotace je 25.000 korun na rok. „Je také možné, aby sportovní kluby, když budou mít tu potřebu a chtějí nějakou větší opravu, tak si mohou předčerpat i pro příští rok a mohou žádat o částku 50.000 korun," dodal náměstek. Kdo toho využije, nebude moci žádat o dotaci z tohoto programu v příštím roce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Liberec

Štítky ČR, správa, sporty, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec zvýší příspěvek na sportující děti a pomůže klubům i s menšími opravami  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.