Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Libereckém kraji budou od 5. února jezdit noční vlaky i ve všední dny

V Libereckém kraji budou od pondělí 5. února jezdit noční vlaky z Liberce i ve všedních dnech, dosud vyjížděly jen v sobotu a v neděli v 00:35 směrem na Tanvald, Frýdlant, Hrádek nad Nisou, Semily a Českou Lípu. Noční víkendové spojení zůstane zachováno, nové vlaky budou z Liberce odjíždět ve 23:35 a umožní ve všední dny navštívit kino, divadlo nebo další akce a využít k cestě domů veřejnou dopravu, řekl hejtman Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

Liberecký kraj si loni nechal zpracovat studii "Vize Libereckého kraje po roce 2050", součástí byl průzkum a workshop se studenty. „Máme zájem udržet mladou generaci v regionu po celý aktivní život. Veřejná doprava je pro ně jedním z nejdůležitějších diskusních témat. Jediné výtky mladé generace se dotýkaly chybějícího kvalitního železničního spojení celého regionu s Prahou a omezené nabídky nočních spojů," doplnil Půta.

Nový vlak Os 6382 bude odjíždět ve 23:35 a pojede po trase přes Mníšek u Liberce a Raspenavu a v 0:04 přijede do cílové stanice Frýdlant. Spoj Os 2674 bude odjíždět z Liberce ve stejnou dobu, pojede po trase přes Jablonec nad Nisou, Smržovku a Tanvald do Desné, kam přijede v 0:34. S výjimkou stanic Mníšek, Raspenava, Vesec, Jablonec nad Nisou, Smržovka a Tanvald budou všechny ostatní stanice a zastávky na znamení. Jezdit tam budou vlaky RegioSpider a bude v nich samoobslužný způsob odbavení," doplnil mluvčí Českých drah Petr Pošta.

S novými nočními vlaky se od 5. února zlepší i ranní spojení ze Semil a České Lípy do Liberce. Z České Lípy nově pojede první vlak do Liberce v 03:41, do krajského města dorazí ve 04:51. Toto spojení poptávali podle mluvčího kraje Filipa Trdly především cestující, kteří dojíždějí do zaměstnání ve vzdálenějších částech Liberce. Nový vlak, který ze Semil vyjede v 05:08, pojede přes Železný Brod a Turnov, dorazí do Liberce v 06:25. „Vyplňuje dosavadní mezeru veřejné dopravy v ranní špičce," dodal mluvčí kraje. Úprava podle něj také čeká vlakové spojení mezi Libercem a Žitavou.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČD

Štítky ČR, železnice, správa, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Libereckém kraji budou od 5. února jezdit noční vlaky i ve všední dny  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.