Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Velké skiareály mají sněhu zatím dostatek. Sjízdná je i magistrála

Velké skiareály v Libereckém kraji mají na začátku jarních prázdnin sněhu dostatek. V některých střediscích leží na sjezdovkách i přes metr sněhu, vyplývá z informací od provozovatelů areálů. Zatím sjízdná je i magistrála pro běžkaře v Jizerských horách.

Připadl asi centimetr a půl mokrého sněhu. Večer jsme utáhli stopy základního okruhu, přilehlé okruhy jsou v pořádku. Uvidíme, jak se bude vyvíjet počasí, ale zatím bezproblémový je i nástup z Bedřichova," řekl Martin Kunc, ředitel Jizerské o.p.s., která upravuje Jizerskou magistrálu. Běžkaři by pode něj ale měli být opatrní, zejména ve sjezdech. „Zatím vytátá místa nejsou, ale na Krásné Máří je zhruba 500 metrů jen na ledu a hodně zabrat dostává i rovinka po sjezdu na Kristiánově," dodal Kunc. Jen minimum sněhu je na loukách, které využívají běžkaři jako nástupní místo na magistrálu v Hraběticích.

Podmínky pro běžkaře v dalších dnech se budou spíše zhoršovat, neboť předpověď počasí není příznivá a deštivé či smíšené přeháňky očekávají meteorologové i na horách. Na provoz velkých zimních středisek v kraji by ale obleva v prvním týdnu jarních prázdnin velký vliv mít neměla. „I když bude třeba dva tři dny pršet, tak to ustojíme bez problémů. Mrzí mě to ale kvůli lidem, kteří přijedou na prázdniny, že by se to mělo takto změnit," řekl ředitel skiareálu v krkonošské Rokytnici nad Jizerou Filip Braun. Rokytnický areál s více než 16 kilometry tratí je největším zimním střediskem v kraji, aktuálně je v plném provozu. „Sněhu je dostatek, máme ho od půl metru do 1,2 metru," dodal Braun.

Přes metr sněhu je i v největším skiareálu Jizerských hor, který je na Tanvaldském Špičáku. „Jsme na jarní prázdniny připraveni, v provozu máme pět sjezdovek a dvě lanovky," uvedl za středisko Pavel Bažant. Na Špičáku mohou lyžaři využít bezmála osm kilometrů tratí.

Místy až metr sněhu je i na páteřní sjezdovce Nová Skalka na Ještědu v Liberci. „Sjezdovky jsou v pořádku a od pátku budou v každodenním provozu i Pláně," řekl ředitel skiareálu Radek Chalupa. Sjezdovky na Pláních jsou oblíbené zejména u rodin s dětmi.

Z dalších zimních středisek v Libereckém kraji je dnes v plném provozu s bezmála osmi kilometry sjezdovek krkonošský Harrachov, na téměř pěti kilometrech se lyžuje v Pasekách nad Jizerou a takřka čtyři kilometry sjezdovek mají lyžaři k dispozici v krkonošských Vítkovicích. Na více než dvou kilometrech je možné lyžovat v západní části Krkonoš na Benecku a ve Vysokém nad Jizerou, v Jizerských horách ve skiareálech Černá Říčka v Desné, na Severáku v Hraběticích a v obou areálech v Kořenově.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Liberecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velké skiareály mají sněhu zatím dostatek. Sjízdná je i magistrála  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.