Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Nové koupaliště v České Lípě má být hotové v dubnu, přijde na 300 milionů

Nové koupaliště v České Lípě by mělo být hotové v dubnu, aby bylo možné před zahájením letní sezony odzkoušet technologii.

Práce by se neměly výrazněji protáhnout, i když radnice projekt rozšířila. Rozhodla totiž přesunout 3D bludiště a zrekonstruovat oblíbené vodní hřiště, což bude stát dalších devět milionů korun. Nové koupaliště za zhruba 300 milionů korun, je největším projektem v novodobé historii města.

Práce začaly loni v březnu, bazén s atrakcemi staví sdružení firem Metrostav DIZ a CL-Evans vedle zatopeného lomu v českolipské části Dubice, v němž je kvůli přemnoženým sinicím už léta koupání zakázané. Vodu se tam nedaří vyčistit. Nový areál navazuje na atrakce jako vodní vlek nebo 3D bludiště, které už tam byly. Stavbaři vybudovali velký bazén s vodními atrakcemi a dvěma drahami pro plavání o rozloze více než 900 metrů čtverečních, malý bazén, brouzdaliště a zázemí.

Původně mělo 3D bludiště zůstat na svém místě a mělo se pouze zrekonstruovat, teď se posune od bazénu za obslužnou komunikaci, bude se opravovat pergola, nově se bude dělat chodník k bikeparku, bude se dělat plot u minigolfu, kde se budou obměňovat některé prvky. Ještě budeme vyměňovat vodní hrátky, protože ty byly původní, a úplně to nezapadalo do toho nového, hezkého projektu, dá se tam i kvalitnější povrch," vyjmenovala změny starostka města Jitka Volfová (ANO).

Plánů na koupaliště bylo ve městě s 37.000 obyvateli za posledních 30 let několik. Původně radnice zvažovala výstavbu v Dubici, předchozí vedení města v čele s ČSSD ale připravilo výstavbu koupaliště vedle Sportareálu v centru. Projekt zhruba za 108 milionů korun byl kvůli umístění terčem kritiky. Nové vedení města v čele s ANO se rozhodlo záměr opustit a vrátit se k plánům v Dubici. Projekt zpracovala společnost Centroprojekt Group, která v minulosti spolupracovala na koupalištích a akvaparcích v Pasohlávkách, Hradci Králové, ale také na Slovensku v Popradu nebo v chorvatské Poreči.

Oblast kolem Dubice chce radnice proměnit v rekreační areál s piknikovou loukou, tábořištěm, stáními pro karavany a přístupem k řece. Cílem je podle Volfové, aby využití areálu nebylo omezeno jen na letní sezonu, ale aby se využíval po celý rok. Radnice kvůli koupališti upravuje i městskou dopravu. „Přímo u koupaliště bude nástupní a výstupní zastávka," řekla starostka.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto město Česká Lípa

Štítky ČR, stavby, správa, rekreace, koupaliště, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové koupaliště v České Lípě má být hotové v dubnu, přijde na 300 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.