Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Muž odsouzený za brutální vraždu manželky podal dovolání

Nejvyšší soud (NS) přezkoumá rozsudek nad mužem z Českolipska, jenž si má odpykat 27 let ve vězení za brutální vraždu manželky. Muž podal dovolání, NS převzal spis v polovině ledna, rozhodnutí zatím nepadlo. Průměrná délka řízení se pohybuje mezi 40 a 50 dny.

Podle pravomocného verdiktu muž nejprve manželku znehybnil paralyzérem, pak inscenoval autonehodu, vůz polil benzinem a zapálil. Manželka v autě uhořela. Výjimečný trest vězení mu uložila liberecká pobočka krajského soudu a potvrdil Vrchní soud v Praze.

Muž vinu popíral. Podle předsedy odvolacího senátu Martina Zelenky se však vina u hlavního líčení jednoznačně prokázala. Muž si podle soudce brutální čin předem připravil a naplánoval. Myslel si, že se bude vyšetřovat jako nehoda.

To jednoznačně odůvodňuje uložení výjimečného trestu," uvedl loni Zelenka. Vrchní soud navíc nenašel žádné polehčující okolnosti.

U hlavního líčení muž několikrát změnil výpověď. Mimo jiné tvrdil, že jeho žena spáchala sebevraždu a on jí pouze asistoval. Podle jiné verze stál za činem neznámý vyděrač. U odvolacího jednání pak označil za vraha Karla Kalinu, potrestaného v jiném procesu 28 roky vězení za to, že na polní cestě v Rumburku upálil svou známou. Kalina ale jakoukoliv spojitost s vraždou ve Cvikově na Českolipsku popřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Luboš Vrabec

Štítky vražda, výjimečný trest, nejvyšší soud, Cvikov, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž odsouzený za brutální vraždu manželky podal dovolání  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.