Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zoologická zahrada se připravuje na velkou rekonstrukci pavilonu žiraf

Zanedlouho začne připravovaná rekonstrukce pavilonu žiraf v liberecké Zoologické zahradě. Kromě modernizace pavilonu se počítá i se zvětšením výběhu pro žirafy a zebry, a to až na dvojnásobek.

„Dva roky jsme věnovali přípravě a v roce 2024 začnou být realizované větší projekty, na které čekají zaměstnanci i veřejnost. Týká se to také pavilonu žiraf. Nyní žádáme o stavební povolení a v poslední fázi je příprava projektové dokumentace,“ uvedl k aktuálnímu průběhu příprav ředitel zahrady David Nejedlo.

Rekonstrukce pavilonu má přinést nejen jeho vylepšení s ohledem na zvířata, zaměstnance i návštěvníky, ale zlepší i tepelně izolační vlastnosti budovy. Kromě příjemnějšího  zázemí pro návštěvníky se počítá i s vybudováním nových terárií a akvária s africkými druhy živočichů. Průchod vnitřní částí pavilonu k průhledu na žirafy pak má simulovat procházku noční a podzemní částí s východem do prosvětleného afrického dne. Na dobu rekonstrukce budou dočasně zdejší žirafy přestěhovány do jiné zoologické zahrady.

Zároveň v areálu zoo proběhne letos několik drobnějších úprav v pavilonech tropů a v pavilonech opic,“ doplnil Nejedlo s tím, že na seznamu plánů na vylepšení zahrady je aktuálně šedesát položek.

V letošním roce si také Zoologická zahrada Liberec připomíná 120 let od založení. Připravuje se k této příležitosti několik programů, větších i menších aktivit. Výročí bude také doprovázet logo s motivem ptáka a podtitulem „To to letí“. Ptáka zvolili jako připomínku i proto, že je symbolem zahrady od jejích prvopočátků, neboť jejím zakladatelem byl ornitologický spolek.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky žirafy, pavilon, rekonstrukce, Zoo Liberec, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zoologická zahrada se připravuje na velkou rekonstrukci pavilonu žiraf  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.