Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Zeď ve Hvězdné už není pro pouliční tvorbu. Město hledá jiná místa

Zeď naproti panelovým domům ve Hvězdné ulici byla vyřazena z ploch, kde mohou tvořit sprejeři svá umělecká díla. Důvod je prostý. Někteří totiž své výtvory začali stříkat i na protější domy, což se místním lidem nezamlouvá.

Obrátili se proto s žádostí o pomoc na město, a to se rozhodlo zeď vyřadit. „Bohužel se to stávalo opakovaně, že stříkali na zdi protějších panelových domů. A jejich majitelům se to samozřejmě nelíbí,“ vysvětlil primátor Liberce Jaroslav Zámečník (Starostové pro LK).

Naposledy tam případ vandalství řešili strážníci před pár dny, kdy je na místo, kvůli dvojici sprejerů, přivolali zdejší obyvatelé. A to právě proto, že kreslili na dům. Stížnosti se řešily dlouhodobě, a to nejen ve Hvězdné.

Zeď bude nyní opatřena osmi informačními tabulkami s upozorněním, že už není určena pro pouliční tvorbu. Do oblasti nyní více zajíždí i strážníci. Ten, kdo zákaz poruší může dostat pokutu v řádu několika tisíc korun.  

Zeď nyní necháme porůst zelení. Neznamená to ale, že by nám vkusná pouliční tvorba vadila. Řešíme to komplexně a jedním z míst, kde by mohly být plochy pro sprejery je Barvířská ulice. Vznikly by tam v rámci skateparku,“ doplnil náměstek pro veřejný prostor Jiří Janďourek (Starostové pro LK) a doplnil, že společně s kolegy z Kanceláře architektury města hledají i další plochy, kde by tvorba byla legální.

Legálních ploch pro graffiti je v Liberci celá řada, například u Viaduktu, u nádraží, v podchodech u Malého divadla a u Dobiášky či u trati v Rochlici a na dalších místech. Jejich seznam je k nalezení na webu města.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Liberec

Štítky graffiti, pouliční umění, povolené plochy, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zeď ve Hvězdné už není pro pouliční tvorbu. Město hledá jiná místa  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.