Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberečtí radní odvolali po čtyřech letech ředitele technických služeb

Liberečtí radní odvolali v úterý po čtyřech letech z funkce ředitele městských technických služeb (TSML) Petera Kračuna. Důvodem jsou procesní pochybení zjištěná při veřejnosprávní kontrole.

Informoval náměstek primátora Jiří Šolc (ANO). Dodal, že rada neodvolala Kračunu kvůli nespokojenosti s prací technických služeb. „To rozhodně ne. Rada města k tomu přistoupila po projednání veřejnosprávní kontroly, a to samotné odvolání je bez udání důvodu," řekl náměstek. Kračun důvody pro své odvolání považuje za zástupné. „Jsou ryze politické a víc se k tomu nechci vyjadřovat," řekl Kračun.

V čem konkrétně ředitel pochybil, náměstek nesdělil. Technickým službám ale podle něj nevznikla žádná škoda. „Byla tam řekněme procesní pochybení v nějakém kroku a je to zodpovědnost pana ředitele. Takže proto rada města k tomuto takto přistoupila," dodal Šolc.

Řízením příspěvkové společnosti města radní pověřili současného vedoucího oddělení pro informační soustavu a controling v TSML Petra Syrového. „Vybírat nového ředitele budeme v měsících dubnu a květnu tak, aby od začátku června mohl zahájit práci," uvedl Šolc.

Liberecké technické služby s bezmála 170 zaměstnanci se starají v pátém největším městě republiky o 400 kilometrů silnic, 300 kilometrů chodníků a 180 hektarů zelených ploch. Od města dostane letos firma na zajištění provozu, údržbu silnic a zeleně příspěvek skoro 273 milionů korun.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto TSML

Štítky ČR, správa, Liberec, personální, firmy, TSML

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

"Řekněme že"... Tak tyhle spekulace a bláboly Šolce jsou dobré tak akorát na to, aby někdo už konečně vyhodil jeho. Idiot. Řekněme, že ty jsi Šolci zodpovědný za zavřené Centrum Buriana a prošustrované miliony z kasy města i EU. Požene to pr*ele už tebe někdo zodpovědnosti? Odpověď je: TO SI PIŠ, ŽE NA TEBE DOJDE.

Čtvrtek, 15. února 2024, 11:00Odpovědět

Liberečtí radní odvolali po čtyřech letech ředitele technických služeb  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.