Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Kunratické začali s přípravou na výstavbu nových bytových domů

Vršící se pokácené nálety na Kunratické, u silnice směrem na Jablonec, dávají tušit, že se lokalita, kde léta stálo betonové torzo, v dohledné době změní. Začala tam příprava na výstavbu nových bytových domů Nová Kunratická. Ty vytvoří novou čtvrť – zahradní město, kde bude až 620 bytů.

Samotná výstavba by mohla začít v příštím roce. „Přípravné práce na projektu Nová Kunratická probíhají přibližně od začátku února. Aktuálně, tedy v době vegetačního klidu, v dotčeném území odstraňujeme nálety a vytipované dřeviny. Současně jsme zahájili odstraňování navážek, kdy část plánujeme na místě vytřídit, zrecyklovat a znovu využít,“ popsal Radek Kotrč, ředitel developmentu SYNER Group.

Navázat mají bourací práce staré komunikace, která dříve spojovala Liberec s Jabloncem a nachází se v dotčené lokalitě. „Kontinuálně budou navazovat hrubé terénní úpravy a půjde-li vše podle předpokladů, rádi bychom do konce roku zahájili realizaci inženýrských sítí,“ doplnil plán pro tento rok Kotrč.

Výstavba Nové Kunratické bude rozdělena do deseti etap. Vyrůst tady má postupně 30 domů, převážně se třemi nadzemními podlažími, pouze v centrální části, kde bude i náměstí, mají mít domy 4-7 nadzemních podlaží. Postaveno bude celkem 620 bytů, ve velikostech od 1+kk až po 4+kk, kdy nejmenší bude mít rozlohu 28 m2 a největší 156 m2.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vizualizace Studio Horák

Štítky výstavba, byty, Nová Kunratická, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evžen Foit

Krásné. Kdepak asi budou parkovat?

Úterý, 23. dubna 2024, 21:32Odpovědět

Na Kunratické začali s přípravou na výstavbu nových bytových domů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.