Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Plastika Věčná něha po opravě opět zdobí dolní centrum města

Do dolní části Liberce se po několika měsících vrátila plastika Věčná něha sochaře Lukáše Rittštejna. Prošla renovací poté, co ji poničili vandalové a také ji poznamenaly povětrnostní podmínky.

Umělecké dílo, které budí mezi lidmi emoce všeho druhu, prošlo opravou pod autorským dohledem. Práce provedla firma Vedex, která dlouhodobě s autorem díla spolupracuje. Došlo ke zbroušení celého povrchu na základový laminát, vyrovnání prasklin a škrábanců, k nástřiku polyesterovým tmelem, opětovnému vyrovnání a zbroušení, nástřiku plničem včetně zbroušení, nástřiku perleťovou bází včetně dokončení krycím čirým lakem.

Z centra Liberce kvůli kompletní opravě dočasně zmizela plastika Věčná něha

Z dolního centra Liberce kvůli kompletní opravě dočasně zmizela plastika Věčná něha, která připomíná kytovce vyplaveného na pobřeží. Zpět do Jánské ulici se po opravě vrátí za několik měsíců, na jaře.

Liberec má v porovnání s jinými městy ve velké míře ve veřejném prostoru rozmístěny nejrůznější sochy a umělecká díla, čímž navazuje na tradici unikátní výstavy Socha a město z roku 1969. Je však nutné se o umělecká díla i starat a komunikovat s jejich autory. Oprava sochy Věčná něha se zdařila po všech stránkách a jsem rád, že naše město přistupuje k umění právě takto, citlivě a že budeme nejrůznější plastiky, ale i drobné sakrální památky obnovovat i nadále,“ konstatoval Jiří Janďourek (Starostové pro LK), náměstek primátora pro veřejný prostor.

Socha byla do ulice 1. Máje umístěna v roce 2007.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky plastika, renovace, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plastika Věčná něha po opravě opět zdobí dolní centrum města  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.