Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Obnova povrchů terminálu MHD v Liberci skončí letos do začátku léta

Obnovu povrchů na terminálu městské hromadné dopravy v dolním centru Liberce dokončí zdejší dopravní podnik (DPMLJ) do začátku letošního léta. Práce začaly předloni v listopadu, kvůli zachování provozu jsou rozdělené na etapy. Celkové náklady odhadl provozně-technický ředitel libereckého dopravního podniku Ludvík Lavička na 30 milionů korun.

Terminál MHD a jeho okolí patří k nejrušnějším místům ve stotisícovém Liberci. Křižují se tam všechny autobusové a tramvajové linky MHD, zastavují tam i některé autobusové meziměstské linky, okolo vede několik frekventovaných silnic a podle odhadů policie touto oblastí denně projde až 70.000 lidí.

Poslední větší opravou prošel terminál v roce 2008. Nové povrchy postupně dostávají všechny nástupiště i přilehlé vozovky. „Mimo kousku asfaltu to bude do konce května hotové," řekl Ludvík Lavička. Konkrétně bude poté potřeba dodělat část mezi domem U Zeleného stromu a Fügnerovou ulicí. To si vyžádá omezení dopravy, proto se na tuto část dostane až v první polovině června, kdy bude kvůli jiné opravě uzavřená tramvajová trať ve směru na Lidové sady. „Tak to sloučíme," dodal provozně-technický ředitel.

Práce na terminálu tím sice skončí, dopravní podnik ale plánuje, že poté ještě opraví nástupiště tramvajových linek v přilehlé Fügnerově ulici. Lavička předpokládá, že tyto práce budou dělat v období letních prázdnin.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Blanka Freiwilligová

Štítky ČR, MHD, stavby, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obnova povrchů terminálu MHD v Liberci skončí letos do začátku léta  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.