Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Cyklisté nacházejí stále více zázemí, od stojanů na kola po nabíječky. Jeho budování podporuje Liberecký kraj

PR článek

Více odpočívadel, stojanů na kola, ale i nabíječek pro ta elektrická by měli cyklisté stále častěji nacházet při svých cestách po Libereckém kraji. Města a obce totiž využívají nový dotační program Libereckého kraje, který je na rozvoj cyklistické infrastruktury zaměřený. Vyhlášený je i v tomto roce a kraj má k rozdělení žadatelům připraveny 2 miliony korun.

S nárůstem popularity cykloturistiky roste také potřeba vybavení pro cykloturisty v terénu. Není to jen o kvalitě cyklotras, ale právě o jejich doprovodné výbavě, a to jak pro klasické cyklisty, tak i pro ty, kteří využívají elektrokola. Této potřebě jdeme novým programem naproti a věřím, že o něj bude velký zájem,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V minulém roce získalo podporu 12 projektů u cyklotras či cyklostezek ve městech a obcích na území turistických oblastí Jizerské hory, Lužické hory a Český ráj. Třeba v Bílém Kostele nad Nisou ze získaných peněz pořizují dobíjecí stanici pro elektrokola na cyklotrasu Odra-Nisa, v Jindřichovicích pod Smrkem mají plánu z prostředků dobudovat vybavení pro cyklisty, které budou moci využívat přímo v obci. Až vyrazíte po cyklostezce Varhany a budete chtít obhlédnout nedalekou Panskou skálu, objevíte tam uzamykatelné cykloboxy, kam schováte kola. Na opačné straně regionu, na semilském Ostrově zase budete mít možnost cestou dobít svůj elektřinou poháněný stroj.

 „Cyklo nabíjecí stanice bude určitě připravená na Ostrově se začátkem letošní sezony. Když se objevil tento dotační titul, využili jsme možnosti získat podporu, protože nám dává smysl a umožňuje nám v Semilech nabídnout cyklistům širší služby,“ okomentovala starostka Semil Lena Mlejnková.

Letos vypsaný Program nazvaný 7.10 Infrastruktura cestovního ruchu – doprovodná cyklo infrastruktura se zaměřuje na drobný mobiliář, odpočívadla, přístřešky, stojany na kola, servisní a nabíjecí stanice pro elektrokola. Podpoří také budování technického zázemí pro splnění podmínek pro získání certifikátu Cyklisté vítáni – například místností či odstavných ploch pro uschování jízdních kol, servisní místa, prostory pro mytí bicyklů a podobně.

Zájemci mohou požádat o nejnižší dotaci ve výši padesáti tisíc korun, nejvíc však mohou dostat na projekt podporu sto padesát tisíc korun. Přihlásit se mohou města a obce včetně organizací, v nichž mají majetkovou účast, dále pak svazky měst a obcí, mikroregiony, obecně prospěšné společnosti, spolky a právnické a fyzické osoby, které podnikají v oblasti cestovního ruchu a podporují a propagují turistické cíle na území Libereckého kraje.

Bližší informace se nalézají na odkazu .

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Liberecký kraj

Štítky cykloturistika, infrastruktura, podpora, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté nacházejí stále více zázemí, od stojanů na kola po nabíječky. Jeho budování podporuje Liberecký kraj  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.