Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Začnou práce na přestavbě propustku u arény. Přinesou několik omezení

S příchodem března začnou stavební práce na přestavbě železničního propustku u liberecké arény. Podchod mezi ulicemi Doubská a 28. října, který využívají chodci či cyklisté jako spojnici mezi dvěma částmi města, bude po rekonstrukci bezpečnější, méně stísněný a temný a bezbariérový. Rekonstrukce přinese omezení dopravy v okolí stavby.

Oproti současným dvěma metrům se podchod rozšíří o více než dvojnásobek a bude také vyšší, a to z 1,85 na 2,5 metru a bude osvětlený,“ uvedla mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová.

Na přestavbě za 63 milionů korun se podílí společně Správa železnic, statutární město Liberec a Liberecký kraj. Ve spolupráci s Kanceláří architektury města Liberce projde zásadní proměnou také východ do ulice 28. října. Postavena tady bude bezbariérová rampa, bezpečné schodiště a přechod, přibyde rovněž výsadba.

Začíná oprava propustku u arény. Stane se z něj široký podchod, hotovo má být za rok a půl

V Liberci slavnostně odstartovala přestavba propustku pod železnicí nedaleko arény. Vyjde na 63 milionů a podílí se na ní Správa železnic, Liberecký kraj a Liberec. Hotovo má být v polovině roku 2025 a náročná bude především na budování přeložek...

V rámci jednotlivých stavebních etap dojde k omezení dopravy na přilehlých komunikacích. Podchod bude zcela uzavřen. Pro chodce vznikne náhradní obchozí trasa. Zprovoznění nového podchodu se předpokládá do Vánoc letošního roku,“ doplnila Kodymová.

Práce začnou již tento víkend, 2. a 3. března, kdy dojde ke kácení dřevin a v ulici 28. října bude doprava řízena kyvadlově.

Harmonogram přestavby propustku:

Víkendy 2. a 3. března a 9. a 10. března - kácení dřevin. V ulici 28. října bude provoz řízen kyvadlově pracovníky provádějící firmy.

11. března 2024 - zahájení stavebních prací. Omezení provozu vozidel v Doubské ulici (u čerpací stanice). Provoz bude zachován střídavě v jednom jízdním pruhu.

Od 18. března do 8. července - úplná uzavírka Doubské ulice v úseku mezi křižovatkou s Čechovou ulicí a čerpací stanicí (v délce cca 100 metrů směrem ke kruhovému objezdu).

Od 25. března do 8. dubna - omezení provozu vozidel v ulici 28. října a v křižovatce s Jeronýmovou ulicí. Provoz bude zachován v jednom jízdním pruhu a bude řízen světelnou signalizací.

Od 4. dubna do 23. prosince 2024 bude uzavřen stávající podchod pod kolejemi. Po tuto dobu bude vytvořen náhradní pěší koridor, oddělený svodidly v podjezdu v ulici 28. října u kruhového objezdu.

Od 29. června do 1. září bude zcela uzavřena ulice 28. října v místě před rekonstruovaným podchodem, a to včetně křižovatky s Jeronýmovou ulicí. Po tuto dobu bude změněn směr jízdy v ulici U Školy a zakázáno stání vozidel kvůli průjezdu autobusů.

V období od 2. září do 22. prosince proběhnou krátkodobé uzavírky ulice Doubské a ulice 28. října z důvodu pokládky finálních vrstev vozovek. Termíny aktuálně upřesníme.

ARÉNA:
Po celou dobu stavebních prací bude možné do Máchovy ulice a k parkovištím Home Credit Areny přijet od kruhového objezdu, tedy Doubskou ulicí od České mládeže a sjezdem ze silnice I/14 od Jablonce nad Nisou.

MHD:
Autobus č. 17 bude k aréně přijíždět ze silnice I/14. Zpátky do centra bude jezdit Hanychovskou ulicí. Z důvodu prací může dojít k posunu zastávky „Ul. 28. října“.

V období od 29. června do 1. září 2024 pojede autobus tam i zpět Hanychovskou ulicí. Zastávky „Ul. 28. října„ a „Zimní stadion„ budou v tomto období zrušeny. Zastávka „Aréna„ se dočasně přesune před křižovatku s ulicí U Školy.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Liberec

Štítky propustek, přestavba, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Funguje tisková mluvčí obousměrně? Vyřiďte té radniční pakáži, že se blíží její konec.

Čtvrtek, 29. února 2024, 09:47Odpovědět

Začnou práce na přestavbě propustku u arény. Přinesou několik omezení  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.