Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidič na Liberecku překročil rychlost o více než sedmdesát kilometrů. Policie mu na místě zabavila řidičák

Turnovští policisté při běžné kontrole na dálnici D10 zaznamenali řidiče, který je předjel rychlostí 211 km/h. Policie s ním na místě sepsala oznámení o přestupku a zadržela mu řidičák.

V pátek 23. února vykonávali turnovští policisté běžnou kontrolu zaměřenou na dodržování BESIP na úseku dálnice D10 Březina-Ohrazenice. Při jejich výkonu je předjel osmačtyřicetiletý řidič jedoucí rychlostí 211 km/h. „Krátce po 11hodině dopoledne je v úrovni sjezdu na Svijany předjelo rychle dojíždějící osobní vozidlo tovární značky MERCEDES-BENZ, kdy hlídka po jeho dojetí naměřila měřicím přístrojem rychlost 211km/h, po odečtu odchylky tedy 204km/h,“ sdělila tisková mluvčí policie Libereckého kraje Klára Jeníčková.

Následně policisté řidiče zastavili a požádali ho o předložení dokladů. „Poté sdělili 48letému řidiči podezření ze spáchání přestupku a to překročení maximální dovolené rychlosti 130km/h na dálnici D10. Řidič s naměřenou rychlostí souhlasil,“ dodala mluvčí.

Policie s řidičem sepsala oznámení o přestupku a na místě mu zabavili řidičák. „Policisté s mužem sepsali oznámení o přestupku, které bude předáno věcně a místně příslušnému správní orgánu k projednání a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ doplnila Jeníčková.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Svijany, policie ČR, překročení rychlosti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

John Smith

PCR utrzena ze retezu. Rychlostni narizeni jsou cim dal, tim nesmyslnejsi na nesmyslnych mistech. Nelze se potom divit, ze je nikdo nevnima. Obecne je to vzdy nejaka norma, ktera s konkretni situaci nepocita. Tady za zadneho provozu 210kmh je ok dle schopnosti ridice.

Sobota, 9. března 2024, 08:08Odpovědět

Tomáš Buzín

Ano, porušil předpis, ale jaká je míra společenské nebezpečnosti takového činu? Lze předpokládat, že policie se za ním řítila rovněž 211 km, spíš více, aby ho dojeli ...to není náhodou nebezpečné??? Kdo potrestá policejní vozidlo za překročení rychlosti ...že prošli školením, to zní trochu alibisticky ...není už těch restrikcí státu vůči svým občanům malinko hodně ??? - viz 10.000.000 Kč za kameru pro Městskou policií v Liberci (viz reportáž p.L.Krajčíka) ??? - nebylo by lépe se o občana starat než s ním za jeho peníze bojovat ???

Pondělí, 4. března 2024, 14:19Odpovědět

Richard Schmidtmajer

Měli mu zabavit i auto!

Pondělí, 4. března 2024, 08:56Odpovědět

Ladislav Kolesa

Tobě zabavili už i mozek, viď? A nastálo!

Pondělí, 4. března 2024, 21:09Odpovědět

Ondřej Tesařík

Při tak velkém provozu je to skutečně na řidičák..????

Pondělí, 4. března 2024, 06:53Odpovědět

Petr Kysela

Prázdná dálnice a voni mu seberou řidičák.....Bože můj za blbejch 211 a ještě kvůli předjetí....pryč vodsud a to nejlépe rychlostí 212km v hod....

Neděle, 3. března 2024, 22:00Odpovědět

Petr čížek

A jaký je postup dál? To auto se odtáhne a on přeleze na dálnici zábradlí, nebo ho někam odvezou..,?

Neděle, 3. března 2024, 11:12Odpovědět

Jiří Bílý

Pokud mu nezabavili auto, tak okamžitě po odjezdu policistů nerušeně pokračoval v jízdě a jezdit bude každý den. Pravděpodobnost, že by ho zase chytli, je prakticky nulová.

Neděle, 3. března 2024, 22:28Odpovědět

Řidič na Liberecku překročil rychlost o více než sedmdesát kilometrů. Policie mu na místě zabavila řidičák  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.