Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modernizace ZŠ Švermova přesáhne podle došlých nabídek 140 milionů

Liberec dostal sedm nabídek na modernizaci Základní školy Švermova ve čtvrti Františkov, jsou v rozmezí od 141 do 168 milionů korun. Radnice čekala ceny kolem 169 milionů korun, vyplývá z údajů ve věstníku veřejných zakázek. Pro stotisícové město jde o nejdražší zakázku týkající se rekonstrukcí školních budov za posledních 20 let. Liberec má 21 základních škol.

Radnice do této zakázky spojila tři dílčí projekty. Jeden se týká vybudování šesti tříd pro 180 dětí v nevyužívaném prostoru bývalého bazénu, další vybudování odborných učeben a třetí zateplení školy. Rozsah prací bude záviset na tom, jak bude město úspěšné při získávání dotací, což by mělo vědět nejpozději do začátku léta. Modernizaci této školy chce radnice zahájit letos na podzim.

Největší investice do základních škol z posledních let jsou v Liberci spojené s evropskými dotacemi. Poslední dokončenou je rekonstrukce ZŠ Jabloňová ve Starých Pavlovicích za 122 milionů korun. Děti z druhého stupně kvůli stavbě více než rok a půl jezdily za výukou na druhý konec města, do své školy se vrátí v úterý. Mezi další velké opravy z posledních let patří částečná rekonstrukce obou budov ZŠ 5. května v centru města, která stála 113 milionů korun. Náročná byla i modernizace obou budov ZŠ náměstí Míru v Ruprechticích, jež přišla zhruba na 74 milionů. Částečná rekonstrukce ZŠ Na Výběžku v Harcově si vyžádala téměř 43 milionů a oprava ZŠ U Školy v Horním Růžodole stála téměř 40 milionů.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZŠ Švermova

Štítky ČR, školy, stavby, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modernizace ZŠ Švermova přesáhne podle došlých nabídek 140 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.