Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Odvolací soud kvůli utonutí dítěte potvrdil vedoucímu podmíněný trest

Krajský odvolací soud v Liberci dnes potvrdil podmíněný trest pro vedoucího dětského tábora, na němž utonulo šestileté dítě. Zrušil ale výrok o náhradě škody. Dnešní verdikt je pravomocný.

Devětatřicetiletému Tomáši Mádrovi tak soudy za usmrcení z nedbalosti uložily podmíněný trest dva roky se zkušební lhůtou na tři roky, hrozilo mu až šest let vězení. Mádr měl podle zrušené části rozsudku prarodičům chlapce zaplatit 1,4 milionu a VZP přes 274.000 korun. Odvolací soud je s jejich nároky odkázal na občanskoprávní řízení.

Mádr žádal o zproštění obžaloby. Dnešního jednání se sice nezúčastnil, už dříve ale vyjádřil lítost nad tím, co se stalo, a všem se omluvil. Svou vinu ale neviděl v rozsahu, v jakém ji prezentovala obžaloba.

Soud v Liberci v případu utonulého chlapce potrestal vedoucího tábora podmínkou

Okresní soud v Liberci dnes v případu utonulého chlapce na koupališti v Českém Dubu uznal vinným zástupce vedoucího dětského tábora, na němž šestileté dítě bylo. Devětatřicetiletému Tomáši Mádrovi soud uložil podmíněný trest dva roky se zkušební...

Tragická událost se stala 6. července 2020 odpoledne, když Mádr zastupoval hlavního vedoucího, který odjel s jiným dítětem na ošetření do nemocnice. Oproti stanovenému hlavnímu programu šel celý tábor na koupaliště v Českém Dubu na Liberecku. Toho, že se dítě topí, si nikdo nevšiml. Podle kamerových záznamů byl v době neštěstí Mádr s dalšími vedoucími z tábora u kiosku na pivu. Bezvládného těla si podle svědeckých výpovědí všimly dříve dívky z jiného oddílu než lidé, kteří dítě měli hlídat. I přes okamžité poskytnutí laické první pomoci a následnou intenzivní lékařskou resuscitaci chlapec druhý den v nemocnici zemřel.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, soud, utonutí, Liberec, děti, Český Dub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odvolací soud kvůli utonutí dítěte potvrdil vedoucímu podmíněný trest  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.