Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Liberec rozdělí v participativním rozpočtu 10 milionů, o dva víc než loni

Liberec letos v participativním rozpočtu rozdělí deset milionů korun, což je o dva miliony víc než loni. Návrhy od lidí, na co tyto peníze využít, začne město přijímat v dubnu.

Došli jsme k tomu, že vzhledem k neutuchajícím zájmu občanů, kdy loni přihlásili 41 návrhů, navýšíme množství financí, a to na deset milionů korun. Občané se budou ucházet se svými nápady o přízeň ve třech kategoriích," řekl náměstek primátora Jan Hruška (Piráti). V první budou projekty s odhadovanými náklady do 400.000 korun, ve druhé do milionu a ve třetí do dvou milionů korun.

V Liberci jde o čtvrtý ročník participativního rozpočtu, kdy mohou lidé navrhnout vlastní projekty na zvelebení okolí a následně v hlasování rozhodnou, na které z nich město vydá peníze. V prvních dvou ročnících radnice rozdělovala po pěti milionech, loni to bylo osm. Do hlasování se v každém z předchozích ročníků zapojilo přes 3000 lidí.

Ve všech třech ročnících nejvíce hlasů získala revitalizace městského Lesního koupaliště, které má v pronájmu stejnojmenný spolek. Loni uspělo také pokračování obnovy parku na náměstí Českých bratří či vybudování komunitního místa na Spáleništi v Horním Hanychově, modelu města v Kostelní ulici nebo instalace mlžítek po městě. Celkem se loni dostalo na deset projektů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, hospodářství, Liberec, rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec rozdělí v participativním rozpočtu 10 milionů, o dva víc než loni  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.