Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

O titul Výrobek roku Libereckého kraje se letos soutěží už po dvacáté

Zemědělci a potravináři z regionu mají už po dvacáté příležitost přihlásit své produkty do soutěže Výrobek roku Libereckého kraje. Přihlásit je mohou v několika kategoriích, a to do 1. dubna.

Do soutěže se mohou přihlásit fyzické osoby oprávněné k podnikání nebo právnické osoby se sídlem podnikání na území Libereckého kraje. V případě sídla mimo něj musí produkt alespoň ve výrobně v Libereckém kraji vzniknout.

Soutěž vnímám jako významnou podporu lokálním potravinářům a zemědělcům. Nejde jen o těch několik oceněných, jde o zviditelnění celého tématu lokální produkce, lokální spotřeby, krátkého dodavatelského řetězce, ale také o propagaci všech lokálních producentů a jejich ekonomický význam pro celý Liberecký kraj,“ uvedl Václav Židek (Piráti), radní pro resort životního prostředí a zemědělství.

Každý z výrobců může přihlásit až deset potravin. Všechny přihlášené produkty však nesmí mít žádné ocenění z této soutěže z minulosti. Titul Výrobek roku Libereckého kraje platí pro produkt po celou dobu jeho výroby, tedy i v dalších letech.

Regionální výrobky jsou významným doplňkem potravinářského sortimentu na našem trhu. Jejich nákupem podporujeme české hospodářství a české farmáře, kteří se podílejí na zachování zemědělského rázu naší krajiny,“ dodal Robert Erlebach, předseda Regionální agrární rady Libereckého kraje, kde přihlášky do soutěže přijímají.

Hodnocení přihlášených výrobků se uskuteční 9. dubna v sídle Agrárního poradenského a informačního centra Libereckého kraje, které soutěž pro Liberecký kraj organizuje. Slavnostní předání ocenění Výrobek roku se koná tradičně na Krajských dožínkách, a to 31. srpna ve Frýdlantu. V průběhu letní sezony pak bude mít veřejnost možnost oceněné výrobky ochutnávat na různých akcích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto APIC LK

Štítky výrobek roku, potraviny, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O titul Výrobek roku Libereckého kraje se letos soutěží už po dvacáté  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.