Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Pavlovicích vzniká v opuštěném marketu moderní centrum s obchody

Ve staveniště se proměnil bývalý hobby market OBI v libereckých Pavlovicích. Po několika letech, kdy zel prázdnotou, prochází přestavbou a vznikne zde moderní obchodní centrum s několika prodejnami i dalšími službami.

Stavební stroje se ve Starých Pavlovicích pohybují už několik týdnů. Nyní probíhají převážně demoliční práce vně i uvnitř objektu, který byl postaven už před sedmadvaceti lety. Je jedním ze dvou, které ke komplexu patří. Jeden z objektů je zmíněné bývalé OBI, kde se nyní pracuje. Druhým objektem je budova, v níž je Penny market a prodejna Style. I ta později projde proměnou.

Nyní probíhá 1. etapa přestavby, která se týká prázdné jednotky a přilehlého parkoviště. Stavba projde kompletní rekonstrukcí, včetně zastaralých rozvodů. Bude vyměněna střešní krytina a částečně i opláštění objektu. Její nový vzhled bude moderní, prosklený a vzdušný. Uvnitř vzniknou prodejny a budou mít zcela jinou dispozici, než měla původní prodejna,“ popsala Regina Pěničková ze společnosti MBQ, která přestavbu obchodního centra v Pavlovicích provádí.

Vybudováno zde má být v první fázi šest obchodů se samostatnými vstupy zepředu. Modernizací prochází i přilehlé parkoviště, které dostane nové povrchy i jiné rozložení.

Stavební práce by měly být dokončeny do konce roku,“ doplnila Pěničková. Jací konkrétní prodejci by v obchodech měly být zatím nechce předjímat.  

Na první část rekonstrukce by měla navázat 2. etapa, která zahrne přestavbu vedlejšího objektu. V něm by po přestavbě měly být čtyři obchodní prostory.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MBQ

Štítky obchodní centrum, přestavba, Pavlovice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Cipro

Existuje nějaká architektonická studie (veřejná) jak to bude vypadat? Nebo to má být pro veřejnost překvapení?

Sobota, 9. března 2024, 10:50Odpovědět

John Smith

Hmm, zajimalo by mne, proc se objektu neujal avizovany Hornbach. Baumaxx, ani Obi zde jiz nepusobi, vyjma Jablonce, a Bauhaus potrebuje konkurenci jako sul. Takovou hodnotu ty mensi obchodni jednotky zrejme ani vzdalene neprinesou.

Sobota, 9. března 2024, 08:02Odpovědět

V Pavlovicích vzniká v opuštěném marketu moderní centrum s obchody  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.