Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na přehradě budou provádět trhací práce. Dojde i k omezení dopravy

V rámci rekonstrukce vodní nádrže Harcov v Liberci začnou za několik dní trhací práce, které si vyžádají i omezení v dopravě. Vodohospodáři také upozorňují veřejnost na akustické projevy a současně přijímají nutná bezpečnostní opatření a žádají o jejich dodržování. Trhací práce začnou 18. března.

Trhací práce malého rozsahu budou probíhat v souvislosti s hloubením injekční štoly, převážně v oblasti 2 přítokových štol.

Samotná injekční štola bude především strojně hloubená, v místě tvrdé skály či poddolování přítokových štol však musí být provedeny dílčí mikroodstřely. Veškeré odstřely budou prováděny odborně způsobilou osobou, která je držitelem jak oprávnění technického vedoucího odstřelu, tak střelmistrovského průkazu,“ popsala mluvčí Povodí Labe Hana Bendová.

Trhací práce začnou 18. března a budou prováděny vždy mezi 8-16 hodinou. Potrvají zhruba dva měsíce. V okolí může docházet ke krátkodobým drobným otřesům a zvýšenému hluku při samotném odstřelu.

Doprovodné projevy budou monitorovány pomocí seismografů instalovaných v místě stavby. Těsně před samotnými odstřely budou z preventivních a bezpečnostních důvodů uzavřeny úseky ulic Zvolenská, Blahoslavova, Pod Klášterem a Josefino údolí, vždy přibližně 200 metrů dlouhý úsek, a to na několik minut,“ doplnila Bendová.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky odstřely, VD Harcov, rekonstrukce, přehrada, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na přehradě budou provádět trhací práce. Dojde i k omezení dopravy  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.