Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

OBRAZEM: Vláda dnes zasedala v Jablonci, ministři vyjeli do kraje

V Jablonci nad Nisou dnes zasedala Vláda České republiky. Ministři se také rozjeli do různých částí Libereckého kraje, aby se věnovali konkrétním tématům z jejich resortů.

Mimo jiné se u příležitosti vládního zasedání konala také menší demonstrace zemědělců, kteří předali premiéru Petru Fialovi (ODS) protestní listinu se svými požadavky.  

Výjezdní zasedání Vlády ČR v Jablonci nad Nisou

Středa, 13. března 2024, 18:43

Výjezdní zasedání Vlády ČR v Jablonci nad Nisou
Výjezdní zasedání Vlády ČR v Jablonci nad Nisou

Premiéra Fialu přijal jablonecký primátor Miloš Vele (ODS) na radnici, kam jej doprovodil i vicepremiér pro digitalizaci Ivan Bartoš (Piráti). Všichni si společně prohlédli prostory radnice, která je od loňského července národní kulturní památkou. Premiér Fiala odpovídal také na otázky občanů, kteří přišli na Mírové náměstí.

Již dopoledne navštívil ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) Liberec, kde se setkal mimo jiné se starosty měst a obcí kraje a řešil s nimi například témat bezpečnosti v příhraničních oblastech, zvlášť na Frýdlantsku a Hrádecku. Na Trojzemí zajel ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) a potkal se na hranici i s primátorem Žitavy Thomasem Zenkerem.

Ministr financí Zbyněk Stanjura (ODS) zamířil do Stráže pod Ralskem, do podniku Diamo a zajímal se o probíhající likvidaci ekologické zátěže po těžbě uranu v oblasti. O krajské školy projevil zájem ministr školství Mikuláš Bek (STAN), který navštívil gymnázium v Mimoni a také hovořil například s řediteli základních škol.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Jablonec, Liberecký kraj

Štítky vláda, zasedání, Jablonec nad Nisou, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

OBRAZEM: Vláda dnes zasedala v Jablonci, ministři vyjeli do kraje  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.