Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Kristýně se připravují na letní sezonu. Některé místa zpřístupní psům

V oblíbeném rekreačním areálu na Kristýně v Hrádku nad Nisou jsou v plném proudu přípravy na blížící se sezonu. Novinky se chystají zejména v kempu, kde rekonstruují sociální zázemí, přibyla venkovní kuchyň s grily a rodinné chatky. Nově je také vyčleněna psí pláž.

Snažíme se areál co nejvíce vylepšit a zútulnit,“ řekl ředitel Kristýny Miroslav Souček, který se o městský rekreační areál stará. Mezi hlavní investice letošního roku patří výstavba nových rodinných chatek. V areálu už tři stojí a plánuje se výstavba dalších.

„Ty první nás zatím stály 2,7 milionu bez terénních úprav. Odhaduji, že každá vyjde zhruba na 1 milion. Celkem máme stavební povolení na šest chatek a naším cílem je postavit je ještě letos,“ popsal Souček. Chatky jsou určené rodinám s dětmi. Uvnitř jsou dvě prostorné ložnice, jedna pro rodiče, další až pro tři děti. Součástí chaty je kuchyňka s jídelnou a koupelna se sprchovým koutem a toaletou. Celkem by v areálu kempu mělo stát po dokončených nových staveb 71 chatek.

Kromě toho další chatky prochází rekonstrukcí. V nich dělají nové koupelny, kuchyňské linky a vyměňují lina, na dalších chatkách mění střechy. Další peníze jdou do chatek 1 až 10, do kterých se investovalo už v roce 2021 přes 2 miliony.  Z boku těchto chatek, směrem k cestě se plánuje přístavba posezení s přístřeškem. Chatky tak získají pro své uživatele jistý vyšší komfort.

Co se týká délky pobytu, návštěvníci si kupují nejčastěji týdenní byty, ale mnozí spokojení hosté tu v létě tráví rovnou týdny dva. Mimo sezónu jsou to spíše víkendové pobyty. Na jaře a na podzim sem jezdí i firemní týmy nebo školy,“ dodal Souček.

Nové bude i zázemí pro kempaře. Těšit se mohou na přestavěnou kuchyň, včetně té venkovní, kde budou také grily. K dispozici budou mít celkem pět varných bodů s tím samým počtem dřezů, digestoře nebo dvě vysoké lednice. Ve vybavení kuchyně budou i dvě mikrovlnné trouby, varné konvice a hrnce. Počítá se i s letní venkovní kuchyní určenou ke grilování, dvěma betonovými grily, samostatnou přípravnou plochou s dřezem, a také s komunitním posezením.

Rekonstruuje se zároveň i sociální zařízení pro kempaře. Krásné, moderní toalety tu budou otevřené už od Velikonoc,“ popsal Souček a doplnil: „Zbavili jsme se plechových žetonů, které si návštěvníci kupovali na recepci, aby se mohli osprchovat teplou vodou. Nahradí je čipové hodinky, které se používají například v aquaparcích. Ty se dají nabít kdykoli, takže návštěvníci nebudou odkázaní na otevírací dobu recepce.“ To vše bude připravené na letní sezónu 2024.

Nová pláž pro psy i prostory pro venčení

Novinkou letošní koupací sezony na Kristýně bude psí pláž a prostory pro psy. „Už řadu let nesmí psi na pláže. Po areálu se mohou pohybovat pouze na vodítku a jejich majitelé by měli zajistit, že po mazlíčcích nezůstane v areálu nepořádek,“ upozorňuje ředitel. „Nově jsme vyčlenili dvě místa, kam čtyřnozí miláčkové mají přístup. Abychom vyšli majitelům psů vstříc, instalovali jsme v loňském roce na několika místech držáky se sáčky na exkrementy a pravidelně je doplňujeme,“ doplnil. Po areálu Kristýny jsou rozmístěné i cedule s informacemi o místech, kde se smí pohybovat.

Další novinkou letošní sezóny je psí pláž na jižní straně Kristýny. „Je to prostor ve stínu stromů blízko písečné pláže. Majitelé mazlíčků tam najdou samozřejmě nejen příjemné prostředí pro své psy, ale i zmíněné stojany s pytlíky na exkrementy. Pokud tedy někdo nevydrží bez svého psa a vezme ho s sebou i v největších vedrech, bude mít v této části stín, trávu i prostor pro vyvenčení v lesním porostu,“ dodává Souček.

Na Kristýně je pro návštěvníky celkem pět pláží. Na nich jsou od loňska vylepšené sprchy s vyústky, díky kterým si návštěvníci snadněji umyjí nohy od písku. Plážové sprchy jsou zdarma.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Roman Sedláček

Štítky Kristýna, kemp, pláže, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miroslav Ježek

Paní autorka by si měla najmout někoho na korekturu textu a začít hned nadpisem.

Pátek, 15. března 2024, 16:51Odpovědět

Jaroslav Pešek

„Některé místa zpřístupní psům“ už i na drbně.

Pátek, 15. března 2024, 09:40Odpovědět

Na Kristýně se připravují na letní sezonu. Některé místa zpřístupní psům  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.