Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nejluxusnější resort v Dubaji rozzářily stovky křišťálových světel z Česka

Nejluxusnější hotel v Dubaji rozzářilo na tři sta ručně foukaných svítidel z českého křišťálu. Vyrobili je skláři z kamenicko-šenovské Preciosy Lighting. Zdobí takřka 70 exkluzivních prostor resortu One&Only One Za'abeel, který připomíná tvarem písmeno H a je jedním ze symbolů současné Dubaje.

Celkem 312 dekorativních svítidel pro dubajský One Za’abeel navrhnul osmnáctičlenný tým designérů společnosti. Nadčasová estetika svítidel dotváří atmosféru hotelových prostor a dodává jim finální dotek jedinečnosti. Škála navržených a vyrobených svítidel je velmi rozmanitá – zahrnuje moderní dekorativní kusy s dynamickým nasvícením, ale i klasické křišťálové lustry z portfolia Collections. Za zmínku stojí hned několik svítidel z kolekce Signature Designs, které dokonale splňují představy klienta o nadčasovém designu.

Hotel One&Only One Za'abeel v Dubaji


Výstavba nové ikonické budovy ve tvaru písmene H započala v roce 2017 a v přepočtu stála neuvěřitelných 22,43 miliard korun (3,5 mld. dirhamů). Skládá se ze dvou mrakodrapů propojených nejdelším konzolovým nosníkem na světě The Link (228 m), který se vznáší cca 100 metrů nad zemí a díky kterému se One Za’abeel už stihnul dostat do Guinnessovy knihy rekordů. Součástí objektu je špičková restaurace a nejdelší „nekonečný“ bazén ve Spojených arabských emirátech. Během třídenního slavnostního otevření, které se konalo v první polovině února 2024, vystoupila americká zpěvačka Jennifer Lopez, oslav se dále zúčastnili herec Idris Elba s manželkou, modelka Naomi Campbell či hudební producent Mark Ronson.

One Za'abeel je pro nás výkladní skříní, v níž můžeme představit široké spektrum našich mistrovských děl z křišťálu, která spoluvytvářejí jeho atmosféru. Všechna svítidla jsou jedinečná, nadčasová a reprezentují nejen uměleckou zručnost a řemeslo našich mistrů, ale i naši vášeň pro inovativní design. Realizace je výjimečná v mnoha aspektech. Jen samotné množství návrhů a typů svítidel je jedno z nejvyšších, které kdy Preciosa Lighting v rámci velkých developerských projektů vytvořila a potvrzuje pozici společnosti coby klíčového partnera luxusních projektů po celém světě,“ říká Vladimír Kadlec, obchodní a marketingový ředitel Preciosa Lighting.

Interiéry 5hvězdičkového dubajského hotelu One Za'abeel se nesou v odstínech „bílého písku“. Tento termín se ve Spojených arabských emirátech používá pro neutrální barevné spektrum místní pouště. Zvolená paleta má hosty harmonizovat a uklidňovat a propisuje se do celého designu hotelu, od textilií až po osvětlení. Světelné objekty v jednotlivých prostorách hotelu pak navozují elegantní atmosféru oázy uprostřed pulzujícího města.

V hotelovém lobby ožívá téma městského resortu díky dynamické světelné instalaci Crystal Forest, kterou tvoří 18 křišťálových stromů, jež zdobí strop v délce 27 metrů. Celá instalace zahrnuje bezmála 7 tisíc křišťálových tyčí ve tvaru trojúhelníku.

V interiérech hotelu dále září svítidla Pearl Drop z portfolia Signature Designs. Instalace z opálových či křišťálových perel dodává prostoru nádech luxusu a sofistikovanosti. Designéři je použili hned ve třech hotelových prostorách, přičemž jedna z nich je vůbec nejdelším objektem z této řady, který kdy Preciosa vyrobila. Na délku měří 45 metrů a skládá se z bezmála 900 ručně foukaných opálových perel, které jsou dynamicky nasvícené.

S minimalistickou modernou svítidel Pearl Drop kontrastuje královský přepych klasického křišťálového lustru Rudolf z portfolia Collections – ve Velkém tanečním sále jich září hned 62 kusů. Pro vaši představu – slavný Zrcadlový sál ve Versailles se pyšní „pouhými“ 43 lustry. Každý objekt, který má 20 ramen a více než 430 ověsů, vyfoukali sklářští mistři ručně. V sále tak najdete celkem 1 240 křišťálových ramen, jejichž výroba trvala více než 200 hodin. Lustry dodávají sálu opulentní vzhled a dotvářejí atmosféru nejokázalejšího prostoru, kterým hotel disponuje pro své bankety a plesy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Preciosa Lighting

Štítky svítidla, skláři, kamenický Šenov, Preciosa Lighting, Dubaj, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Paula Fox

❤️Ah­­­oj, kl­­­uci) Jmen­­­uji s­­­e Pa­­­ula, j­­­e mi 2­­­1 l­­­et) Js­­­em zaci­­­najici s­­­e­­­x mod­­­el­­­ka 1­­­8­­­+) Ra­­­da s­­­e ne­­­cha­­­vam fo­­­tit n­a­­ha) Pros­­­im, ohod­­­notte m­­­e fotog­­­rafie ➤ Ja.cat/id350965

Neděle, 17. března 2024, 13:14Odpovědět

Nejluxusnější resort v Dubaji rozzářily stovky křišťálových světel z Česka  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.