Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Liberec opraví hřiště v Harcově poškozené při přívalových deštích

Liberec letos opraví venkovní sportovní areál u Základní školy Na Výběžku v Harcově, který při přívalových deštích v minulých letech poničil rozvodněný Harcovský potok.

Náklady liberecká radnice odhaduje na 20 milionů korun. Součástí opravy areálu bude podle náměstka primátora Petra Židka (ODS) i vybudování protipovodňové bariéry. Měla by zabránit dalšímu poničení, dodal.

Hřiště by město muselo opravit i bez poškození při záplavách, škody způsobené vodou ale podle náměstka přípravu jeho obnovy urychlily. Radnice nyní v soutěži hledá firmu, která rekonstrukci harcovského sportoviště zajistí. Staveniště jí chce předat v červnu s tím, že veškeré práce musí stihnout do konce letošního roku.

Sportoviště bude mít po opravě nový atletický ovál s třemi dráhami o délce 150 metrů, běžeckou rovinku o čtyřech dráhách a doskočiště pro skok do dálky. Nové budou také povrchy víceúčelového hřiště a plochy s workoutovými prvky. V areálu přibude akumulační nádrž, která bude sloužit k zalévání školní zahrady.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, záplavy, stavby, kondice, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec opraví hřiště v Harcově poškozené při přívalových deštích  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.