Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Policisté pomohli těhotné s průjezdem kolonou. Chlapec se narodil zakrátko

Pomocnou ruku rodičům spěchajícím do porodnice nabídli ve středu 3. dubna liberečtí policisté. Vůz cestou uvízl v koloně. Díky pomoci přijeli včas a chlapec se narodil deset minut po příjezdu.

Událost se odehrála v 16.40 hodin v centru Liberce, kde na náhodně projíždějící policejní hlídku mával řidič s takřka rodící ženou v autě. Hlídka neváhala a vůz doprovodila do liberecké nemocnice. Chlapec se narodil za deset minut po příjezdu a zdravý.

Není to poprvé, co jsme doprovázeli vozidlo do některé porodnice v kraji,“ uvedla k události mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Naopak v nemocnici se k takovým případům dostávají spíše výjimečně. „Nestává se to často a je to u nás spíše ojedinělá záležitost,“ poznamenal mluvčí Krajské nemocnice v Liberci Václav Řičář.

Četnější zkušenosti s nastávajícími maminkami, které spěchají k porodu a někdy ani nestihnou dojet, mají záchranáři. V poslední velmi rychle přišlo na svět hned několik dětí. Například na začátku února cestou v sanitě přišel na svět malý Filípek, v březnu maminka přivedla na svět své miminko doma krátce po příjezdu záchranářů a lednu se rovněž neplánovaně narodila doma před příjezdem záchranářů další holčička. Všechna miminka jsou zdravá.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky pomoc, policie, porod, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Yvana Pampeliška

Prosím vás, čtěte si po sobě ty články...

Pátek, 5. dubna 2024, 07:39Odpovědět

Policisté pomohli těhotné s průjezdem kolonou. Chlapec se narodil zakrátko  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.