Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Turnově začíná výstavba knihovny. Na čas proto zmizí letní kino

V turnovské Skálově ulici začíná výstavba nové knihovny za více než 111 milionů korun. Samotné stavbě předchází zbourání stávajícího plátna letního kina, které se následně znovu objeví na budově nové knihovny.

Stavební práce startují právě dnes, 11. dubna, předáním staveniště společnosti Bielskie Przedsiebiorstwo Budownictwa Przemyslowego (BPBP), organizační složka Kosmonosy – Česká republika, která vyhrála ve veřejné soutěži na výstavbu.

V první řadě se počítá s demolicí stávajícího plátna a přiléhajícího domku, která by měla proběhnout na přelomu dubna a května. Od druhé poloviny května následuje založení stavby a samotná výstavba nosných konstrukcí, do konce roku 2024 by stavba měla být pod střechou. Finalizace hrubých prací se předpokládá v dubnu 2025, celkové dokončení stavby je stanoveno na začátek prosince 2025,“ uvedla mluvčí turnovské radnice Marcela Jandová.

Provoz letního kina tak bude pozastaven na dvě sezony, což je oproti původnímu předpokladu déle, než se původně myslelo. Ovšem prodloužila se soutěž na výběr dodavatele stavby, a i stavební práce začínají déle.

Náhradou za letní kino bude kino Sféra v KC Střelnice, které zůstane v provozu po celé léto. Navíc jej na jaře čeká digitalizace, a tak bude promítání v ještě lepší kvalitě než dosud.

V provozu zůstává občerstvení u letního kina, které otevřelo už se začátkem dubna. V dubnu a květnu bude otevřeno od pondělí do čtvrtka, vždy od 14:00 do 20:00 hodin, v neděli od 15:00 do 20:00 hodin.

Zároveň se otvírací doba může rozšiřovat v návaznosti na program. Tento rok plánujeme více hudebních akcí, hlavně živých koncertů. I letos se budou konat oblíbené jam sessions, odpoledne s DJ nebo slam poetry. Na své si přijdou také milovníci karetních a deskových her,“ říká vedoucí gastroprovozu KC Turnov Pavla Matysová. Přístupné zůstanou také veřejné toalety u letního kina.

Pro doplnění nabídky letního programu připravují v Turnově i letní venkovní promítání. Ve spolupráci s Městskou sportovní Turnov se chystá v Maškově zahradě. Občasné filmové projekce doplní v létě večerní program koupaliště.

Ohodnoť článek

Foto Město Turnov

Štítky knihovna, výstavba, zahájení, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Turnově začíná výstavba knihovny. Na čas proto zmizí letní kino  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.