Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brownfieldy se od zítřka představí na výstavě v Jablonci nad Nisou

V Libereckém kraji se uskuteční putovní výstava s názvem Revitalizované brownfieldy. Poprvé ji spatříme v jabloneckém obchodním centru, poté se přesune do obchodního domu FORUM v Liberci.

V centru Jablonce nad Nisou se od zítra do konce dubna uskuteční putovní výstava s názvem Revitalizované brownfieldy Libereckého kraje. Výstava proběhne v jabloneckém obchodním domě CENTRAL. Expozici pořádá Liberecký kraj ve spolupráci s Agenturou regionálního rozvoje. 

„Výstava představí úspěšné příklady přeměny zanedbaných a chátrajících objektů na moderní a funkční prostory. Návštěvníci se mohou inspirovat a dozvědět se více o možnostech využití brownfieldů,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

Výstava se po jabloneckém CENTRALU přesune do libereckého obchodního domu FORUM, který má výstavu naplánovanou od 1. do 19. května.  

Výstavu mohou navštívit například studenti, zástupci samospráv, investoři, developeři a všichni ostatní, které tato akce zajímá.

„Putovní výstava, stejně jako databáze brownfields a greenfields Libereckého kraje, je účinným nástrojem, jak pomoci znovuvyužití zanedbaných a nefunkčních objektů či areálů na území našeho kraje,“ dodal Ulvr.

V případě zájmu můžete navštívit web www.investujpodjestedem.cz. „Tam lze získat další informace o této problematice a vyhledat i vhodné lokality pro podnikatelské záměry. Je také možné se obrátit na Agenturu regionálního rozvoje, která portál spravuje a je připravena zprostředkovat potřebné informace,“ doplnil Ulvr.

Databáze brownfieldů a greenfieldů, pomyslných zelených luk určených k zastavění, nyní obsahuje celkem 251 míst, z toho 9 jich je na prodej a 4 k pronájmu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky Jablonec nad Nisou, Liberec, brownfieldy, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brownfieldy se od zítřka představí na výstavě v Jablonci nad Nisou  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.