Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Požár bytu v Železném Brodě nikdo úmyslně nezaložil, škoda je kolem 10 milionů

Úmyslné založení vyloučili kriminalisté jako možnou příčinu vzniku pondělního požáru bytu v Železném Brodě na Jablonecku. Na webu policie to uvedla jablonecká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Hasiči škodu odhadli na deset milionů korun.

Při požáru se tři lidé nadýchali kouře, u dvou stačilo ošetření na místě a jednoho člověka posádka záchranné služby převezla na vyšetření do jablonecké nemocnice.

Celkem pět lidí zachránili hasiči z hořícího bytu v panelovém domě v Železném Brodě. Tři se při požáru zranili, dva z nich se zplodin nadýchali méně. Situace vypadala dramaticky, z okna bytu v jednu chvíli šlehaly plameny. Hasiči požár velmi...

Policisté požár vyšetřují pro podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti. „Na základě dnes provedeného ohledání místa požářiště kriminalisté jako příčinu vzniku požáru vyloučili úmyslné jednání. Nyní tak v rámci úkonů trestního řízení šetří to, zda se jednalo o nedbalost, nebo technickou závadu na zařízení," uvedla Dagmar Sochorová.

Hlášení o požáru bytu v devátém patře panelového domu na Jiráskově nábřeží hasiči přijali v pondělí kolem 9:30. Kvůli ohni muselo dům opustit 20 lidí, hasiči navíc zachránili čtyři kočky a dva psy. Zásah hasičů trval zhruba dvě hodiny. K lokalizaci a likvidaci požáru hasiči z osmi jednotek použili vnitřní hydrantovou síť domu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LBK

Štítky ČR, požár, Železný Brod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár bytu v Železném Brodě nikdo úmyslně nezaložil, škoda je kolem 10 milionů  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.