Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Nové koupaliště v České Lípě se slavnostně otevře na Den dětí 1. června

Nové koupaliště v České Lípě - Dubici se slavnostně pro veřejnost otevře na Den dětí v sobotu 1. června. Připravený bude bohatý program i prohlídky technologie koupaliště. Kvůli očekávanému velkému zájmu bude ale uzavřený velký bazén, k dispozici bude až od neděle. Návštěvníci budou mít ale k dispozici dětské brouzdaliště i tobogan se skluzavkami, které bude možné vyzkoušet.

Projekt za zhruba 300 milionů korun je největší investicí v novodobé historii České Lípy. Plánů na koupaliště bylo ve městě s 37.000 obyvateli za posledních 30 let několik. Původně radnice zvažovala výstavbu v Dubici, předchozí vedení města v čele s ČSSD ale připravilo stavbu koupaliště vedle Sportareálu v centru. Projekt zhruba za 108 milionů korun byl kvůli umístění terčem kritiky. Nové vedení města v čele s ANO se rozhodlo záměr opustit a vrátit se k plánům v Dubici. Stavba začala loni v březnu.

Bazén s atrakcemi postavilo sdružení firem Metrostav DIZ a CL-Evans vedle zatopeného lomu v českolipské části Dubice, v němž je kvůli přemnoženým sinicím už léta koupání zakázané. Vodu se tam nedaří vyčistit. Projekt zpracovala společnost Centroprojekt Group, která v minulosti spolupracovala na koupalištích a akvaparcích v Pasohlávkách, Hradci Králové, ale také na Slovensku v Popradu nebo v chorvatské Poreči. Stavba je téměř hotová, postupně se spouštějí technologie, napouštějí se bazény, dokončují se interiéry.

Vybudovali jsme také nové chodníky, veřejné osvětlení, na pláži je nový písek. Na louce za oploceným areálem jsme zbourali staré sociálky i nevzhledný altán, který nahradí nový. Opravené jsou překážky minigolfu," řekla starostka Jitka Volfová (ANO). Oproti původnímu projektu se přesunulo na nové místo 3D bludiště, opravy se dočkaly i vodní hrátky, které jsou součástí oploceného areálu. „Věřím, že i díky celkovým úpravám se areál v Dubici stane ideálním místem pro trávení volného času po téměř celý rok," dodala starostka.

Plně otevřený bude areál od neděle 2. června, podle mluvčí radnice se počítá s celodenním vstupným pro dospělého v hlavní sezóně od 1. června do konce srpna kolem 150 korun. „Počítáme také s rodinným vstupným a zvýhodněným vstupným pro seniory, studenty a děti. Bude umožněn také nákup permanentek, v rámci kterých budou mít lidé vstup do bazénu ve Sportareálu, na Severu i na koupaliště," dodala mluvčí města Kristýna Kňákal Brožová. K dopravě na koupaliště v Dubici mohou lidé využít MHD - linku 203, která bude v sezoně o víkendech posílená.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Česká Lípa

Štítky ČR, stavby, správa, rekreace, koupaliště, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Kontroverz

Bazén s atrakcemi postavilo sdružení firem Metrostav DIZ a CL-Evans = Syner :-D

Neděle, 21. dubna 2024, 09:37Odpovědět

Nové koupaliště v České Lípě se slavnostně otevře na Den dětí 1. června  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.