Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Kraj podpoří vznik workoutového hřiště v Novém Městě i obnovu oválu atletů v Liberci

Osm milionů korun rozdělí Liberecký kraj na podporu sportovních projektů napříč krajem. Podpoří výstavbu nových sportovišť i obnovu stávajících, ale i budování zázemí pro sportovce.

Název sice zní Malé projekty, ale ve skutečnosti, řečeno s klasikem, není malých projektů. Vždyť pro sportovce v každé obci, jejichž plány pomůžeme uskutečnit, se jedná o významné projekty, které v jejich sportovní kariéře představují důležité události, ba i mezníky,“ uvedl Jiří Čeřovský (ODS), náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Podpořeno bude všech dvanáct podaných žádostí, které si zájemci podali. Získají celkem 7,8 milionu korun. Protože bylo vyčleněno na podporu rovných 10 milionů, zůstane ještě něco málo přes dva miliony v rezervě.

Dotaci využijí například ve Cvikově na rekonstrukci sportovního areálu. V Novém Městě pod Smrkem vznikne s krajským příspěvkem tři sta tisíc korun workoutové hřiště a fotbalisté FC Nový Bor se mohou těšit na modernizované kabiny. Turnovští Sokolové obnoví s využitím příspěvku velký sál sokolovny, fotbalisté Rádla rovněž využijí dotaci na nové kabiny u hřiště.

Podpory se dočkají i náročnější projekty, kde uspělo všech pět podaných žádostí. Jejich celková požadovaná hodnota představovala 39, 4 milionu korun. V rámci programu podpory velkých projektů byla k dispozici částka 45 milionů, a tak ještě 5,5 milionu zůstalo nevyčerpáno. „Podmínky dotačního programu stanovily, že dotace může být poskytnuta v rozmezí tři až dvanáct milionů korun,“ upřesnil Čeřovský.

V libereckém Sport Parku projde rekonstrukcí, na niž poskytne kraj dotaci 7 milionů korun, atletický ovál. Na turnovském zimním stadionu mají v plánu dostavět šatny a sportovní a technické zázemí, na což putuje dotace tři miliony. V Pěnčíně s krajským příspěvkem 7,7 milionu korun vyroste sportovní areál u tamní základní školy. Semily uspěli s žádostí o dotaci na rekonstrukci atletického stadionu a získaly 11,9 milionu. Částka 9,8 milionu korun putuje do Frýdlantu na nový kabinový blok u zimního stadionu.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky sportovní infrastruktura, sportoviště, dotace, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj podpoří vznik workoutového hřiště v Novém Městě i obnovu oválu atletů v Liberci  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.