Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Liberec za více než 12 milionů z části modernizoval školku Stromovka

Liberec částečně modernizoval Mateřskou školu Stromovka ve čtvrti Františkov a díky tomu tam přibyla i jedna třída pro 15 dětí. Za úpravy zaplatilo město přes 12 milionů korun bez daně.

Rekonstrukce se týkala hospodářského pavilonu školky postavené před půl stoletím. „Účelem modernizace bylo navýšení kapacity dětí a vybudování nové učební třídy pro 15 dětí, modernizace zázemí kuchyně, přilehlých prostor, sociálního zařízení a vybavení," uvedl náměstek primátora Adam Lenert (ANO). Nová třída je určená pro tříleté děti.

Hospodářský pavilon byl ve špatném technickém stavu a uvnitř zůstaly prakticky jen nosné konstrukce. Vše ostatní řemeslníci vybourali a dispozičně vnitřek upravili tak, aby lépe vyhovoval potřebám školky. Nyní tam je moderně vybavená kuchyň, nové zázemí pro zaměstnance včetně šatny a kanceláří a přibyla tam také víceúčelová herna pro děti.

MŠ Stromovka je jednou z 31 mateřských škol Liberce. Kapacita jejich pěti tříd v jejím hlavním sídle na Františkově je 122 dětí. Patří pod ní ještě školka v Machníně pro 38 dětí, která má dvě třídy ve starší vile.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, správa, školy, stavby, mateřské, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec za více než 12 milionů z části modernizoval školku Stromovka  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.