Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Nové značení, kola i semafory. Kraj podpoří vylepšení dopravních hřišť

PR článek

Na údržbu i nové vybavení dětských dopravních hřišť věnuje v letošním roce jejich provozovatelů Liberecký kraj téměř 1,4 milionu korun. Podporuje touto cestou dopravní výchovu už od nejútlejšího věku, neboť správci dopravních hřišť tak díky příspěvkům mohou pro děti pořídit vhodné vybavení pro výuku chování v silničním provozu. Kraj navíc kromě běžné podpory nyní rozšířil nabídku nad rámec uzavřených smluv o další dotace.

Dobrý řidič se učí celý život a někde je potřeba začít. To, aby dětská dopravní hřiště dobře fungovala, je důležité, protože právě na nich si žáci základních škol osvojí první řidičské krůčky a seznámí se, samozřejmě nanečisto, s tím, jak to v provozu chodí,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy Jan Sviták.

Zájemci mohli získat příspěvek v maximální výši 500 tisíc korun s tím, že se musí podílet spolufinancováním ve výši 30%, spoluúčast Libereckého kraje je 70%.

O nabídku peněz na obnovu povrchů dopravních hřišť, vodorovného a svislého dopravního značení na nákup kol, koloběžek či šlapadel a další investice projevilo zájem pět dětských dopravních hřišť, mezi něž kraj rozdělí 1.392.000 korun.

Dotace ve výši 195 tisíc korun putuje například dopravnímu hřišti v České Lípě.

O prázdninách začneme s úpravami hřiště, ke kterým podporu od kraje využijeme. V místech, kde stromy potrhaly vozovku budeme pokládat nový asfalt. Na dalším místě hřiště chceme nechal položit dlažební kostky, aby si děti osvojily také jízdu na jiném povrchu, než je asfalt. Nainstalujeme také retardér, rovněž proto, aby si natrénovaly jeho přejíždějí a naučily se před ním zabrzdit,“ přiblížila část plánovaných úprav Eva Vlastníková, mluvčí Městské policie v České Lípě. V plánu mají také opravu rozvodů, aby správně fungovaly semafory na hřišti, a také namalují vodorovné dopravní značení a pořídí nových pět jízdních kol.

Půl milionu korun investují ve Frýdlantu na dopravním hřišti do světelné signalizace a stejná částka poputuje do Jablonce nad Nisou na revitalizaci povrchů a vodorovného i svislého dopravního značení.

Mladým cyklistům bude na hřišti v Košťálově sloužit pětadvacet jízdních kol, přičemž před jízdou si mohou obléci jednu z pětadvaceti nových přileb. Obnovou projde svislé dopravní značení a nafouknout si duše bude možné pomocí nového kompresoru. Dotace činí 155 tisíc korun. Hřiště v Turnově obdrží dvaačtyřicet tisíc korun na nákup kol a inventáře.

Na dopravní výchovu na dětských hřištích v letech 2003 až 2025 poskytuje kraj celkem 1.260.000 korun. Česká Lípa obdrží 267 tisíc korun, Český Dub a Chrastava 30 tisíc, Frýdlant 75 tisíc, Jablonec nad Nisou 255 tisíc, Košťálov 153 tisíc, Liberec 360 tisíc a Turnov 90 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky dopravní hřiště, podpora, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové značení, kola i semafory. Kraj podpoří vylepšení dopravních hřišť  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.