Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Dva obvinění v radniční kauze v Liberci opustili vazbu, policie stíhá osm lidí

Dva obvinění v korupční kauze spojené s radnicí v Liberci byli propuštěni z vazby. Dozorující státní zástupkyně Martina Dědková dnes uvedla, že již nejsou důvody pro vazební stíhání. Všech osm obviněných ve dvou větvích kauzy tak policie stíhá na svobodě.

Soud poslal do vazby oba obviněné před měsícem kvůli obavě z toho, že by mohli ovlivnit dosud nevyslechnuté svědky nebo jiným způsobem mařit vyšetřování policie. „Byly provedeny úkony, které jsme potřebovali, a nebyl tak důvod, aby vazba trvala dál," uvedla Martina Dědková.

Ve vazbě byli podle dostupných informací bývalý vedoucí odboru správy veřejného majetku libereckého magistrátu Lukáš Hýbner a Josef Nadrchal, spolumajitel liberecké firmy Investing CZ, která se zabývá projektováním staveb i investorskou a inženýrskou činností. Oba a další čtyři obvinění jsou v první větvi kauzy stíhaní pro podezření z korupčního jednání v souvislosti se zadáváním veřejných zakázek na opravy komunikací, a to zejména v Liberci.

Policie po zásahu na liberecké radnici obvinila sedm lidí. Jednomu ze zadržených hrozí dvanáct let

Celkem sedm lidí zatím obvinila policie po úterním zásahu na liberecké radnici a v sídle společnosti Syner. Jde jí o tři kauzy. Jedna souvisí se zadáváním veřejných zakázek na opravy komunikací, tam je obviněno šest osob a jednou z nich je...

Druhá větev vyšetřování, jež zřejmě nemá žádnou vazbu na první, se týká bývalého náměstka primátora za ODS pro majetkovou správu, sport a sportovní infrastrukturu Petra Židka a předsedy představenstva liberecké stavební, developerské a investiční společnosti SYNER Group Petra Syrovátka. Krajské státní zastupitelství už dříve naznačilo, že v této části vyšetřuje možnou korupci spojenou se zneužitím veřejné funkce k získání prospěchu či informační výhody pro jiné subjekty v souvislosti s majetkovými operacemi liberecké radnice.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drbna

Štítky ČR, kriminalita, správa, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva obvinění v radniční kauze v Liberci opustili vazbu, policie stíhá osm lidí  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.