Počasí dnes27 °C, zítra19 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Kruháč na Kunratické čeká proměna. Bude mít nové rameno a zvětší se

Okružní křižovatka na Kunratické, na silnici I/14, kudy denně jezdí tisíce automobilů na Jablonec nad Nisou či na Prahu, se dočká proměny. Kvůli blízké výstavbě přibude nové rameno a dojde i ke zkapacitnění křižovatky, protože je velmi vytížená.

Zkapacitnění křižovatky připravuje Ředitelství silnic a dálnic Libereckého kraje (ŘSD LK) a stavba se dotkne i městských pozemků, proto část prací bude v režii města Liberec.  

Aktuálně vyřizujeme stavební povolení pro projekt zkapacitnění křižovatky na silnici I/14. Předpokládáme, že k zahájení stavebních prací by mělo podle plánu dojít ve druhém pololetí příštího roku,“ informovala Kamila Zahálková z týmu komunikace ŘSD LK.

Kromě úpravy silnice dojde také k úpravám veřejného osvětlení. Konkrétně jde o přeložku rozvodů veřejného osvětlení. „Kruhová křižovatka Kunratice směrem na Jablonec nad Nisou čeká významná modernizace a příprava na nový sjezd směrem k Hrabětické ulici. Tato „Nová Hrabětická“ je významná nejen pro nový bytový projekt Kunratice, ale i pro dopravní napojení pozemků města,“ uvedl náměstek primátora pro technickou správu a informační technologie Jiří Šolc (ANO).

V rámci stavby a rozšířeni okružní křižovatky dojde k úpravě rozvodů veřejného osvětlení na navazujících komunikacích, včetně osazení deseti nových svítidel na stávajících stožárech a přibyde i deset  nových  svítidel  na  nových stožárech. Úprava osvětlení bude provedena podle  projektové  dokumentace  vypracované  společností  ELPRO  LIBEREC, která je již připravena od listopadu 2023.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto LK

Štítky stavba, I/14, křižovatka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kruháč na Kunratické čeká proměna. Bude mít nové rameno a zvětší se  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.