Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nová výzdoba kavárny Pošta: Děti ztvárnily poutání při cestování

Dětské výtvarné a literární práce, které představují „Všichni jezdí připoutaní“, je možné vidět od 18. listopadu 2019 v prostorech kavárny Pošta v Liberci. Až do 15. prosince 2019 si mohou prohlédnout návštěvníci práce výherců stejnojmenné soutěže, jejíž slavnostní vyhlášení proběhlo 21. června 2019 v Praze.

Výstava výtvarných a literárních prací jako jedna z aktivit projektu „Markétina dopravní výchova“ je právě k vidění. Nosným tématem soutěže a následné výstavy se stala problematika bezpečného poutání při cestování nejen v osobních automobilech.

Výtvarné a literární soutěže pořádané Týmem silniční bezpečnosti ve spolupráci Policií České republiky jsou téměř již tradiční záležitostí pro školy a školky jak na území Libereckého kraje, tak od roku 2018 i na území celé České republiky. 

„Vážíme si úsilí pedagogů, které napomáhá k výchově zodpovědných účastníků silničního provozu, a tím tak i ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu. I proto Liberecký kraj dlouhodobě podporuje různé aktivity v oblasti dopravní výchovy,“ uvádí Jan Polák, krajský koordinátor bezpečnosti silničního provozu Libereckého kraje.

V současné době probíhá výběr výherců podzimní soutěže „Zpomal, prosím!“, která bude vyhlašovat v každém kraji České republiky 12 výherců. Ti postoupí automaticky do kola celorepublikového, které bude slavnostně vyhlášeno v Muzeu Policie České republiky v lednu 2020.

„Vítáme aktivity Týmu silniční bezpečnosti, které pomáhají zvyšovat bezpečnost silničního provozu a které se vhodnou formou zaměřují na edukaci nejmladších účastníků silničního provozu. Pro letošní rok realizujeme vlastní prioritu zaměřenou na povinnost poutání řidičů a spolujezdců. Přitom spolupracujeme s Týmem silniční bezpečnosti nejen při dopravně bezpečnostních akcích, ale také při vzdělávání policistů v rámci poutání dětí do dětských zádržných systémů ve vozidlech,“ uvádí Jan Frieser, vrchní komisař odboru služby dopravní policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva | Foto Tým silniční bezpečnosti

Štítky Tým silniční bezpečnosti, kavárn pošta, poutání, bezpečnostní pásy, kavárna, soutěž, silniční provoz, Praha, Liberec, Liberecký kraj, cestování, Česko, Policie České republiky, Muzeum Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová výzdoba kavárny Pošta: Děti ztvárnily poutání při cestování  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.