Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Školní rok se rozjel a právě školáci jsou hlavním motivem společného spotu 22 dopravních podniků zajišťujících MHD v ČR

PR článek

Dopravní podniky se řádně připravily na návrat cestujících po prázdninách. Právě návratu školáků a studentů do MHD je věnována společná kampaň Sdružení dopravních podniků ČR. Spot byl natáčen v mnoha městech České republiky, která městská hromadná doprava tematicky propojuje.

Název projektu „ZASE SPOLU“ prezentuje radost školáků ze setkání a společného cestování MHD. „Dopravní podnik v Liberci se do kampaně zapojil, spot působí mile a optimisticky. Chceme, aby se cestující do vozů opět vrátili a hlavně, aby se v MHD cítili bezpečně,“ říká Michal Zděnek, předseda představenstva DPMLJ.

Od začátku pandemie se DPMLJ snaží chránit cestující a své zaměstnance. Ostatní dopravní podniky zatím neavizují žádná speciální opatření v souvislosti s COVID 19.  Pokud si situace další hygienická opatření vyžádá, zareagujeme na případné pokyny jednotlivých krajských hygienických stanic a ministerstva zdravotnictví.

Spot lákající cestující do MHD


Pro cestující je od 1. 9. 2020 znovu zavedena povinnost zakrýt si před nástupem do vozidla ústa a nos. Řidiči DPMLJ v kabině vozidel roušky používat nemusí, mimo kabinu se řídí interním nařízením svého zaměstnavatele a ministerstva zdravotnictví. Z prvního zářijového dne v městské dopravě v Liberci zatím neevidujeme problém mezi cestujícími v souvislosti s používáním roušek ve vozidlech.

Smysl společné kampaně a návrat cestující do městské dopravy v těchto dnech negativně poznamenávají znepokojivé informace týmu „chytré karantény“ v médiích. Na tuto skutečnost promtně zareagovali zástupci vedení SDP ČR a zaslali otevřený dopis vládě a premiérovi, kde na nepodložené informace upozorňují.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky škola, školní rok, doprava, mhd, městská hromadná doprava, dopravní společnost, Česko, Sdružení dopravních podniků ČR, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Liberec, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školní rok se rozjel a právě školáci jsou hlavním motivem společného spotu 22 dopravních podniků zajišťujících MHD v ČR  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.