Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

V Liberci začala uzavírka Chrastavské ulice, potrvá do konce srpna

V Liberci začala v pondělí 14. srpna uzavírka Chrastavské ulice, která vede z Růžodolu do horního centra města. Dopravní omezení potrvá do konce srpna. Silnice dostane nový povrch, neboť tato ulice bude sloužit jako objízdná při opravě páteřní Sokolské ulice.

Stavbaři opraví spodní část Chrastavské ulice, tedy úsek od křižovatky s Valdštejnskou po křižovatku s Dobrovského ulicí. „Objízdná trasa pro automobilovou dopravu i pro autobusy městské hromadné dopravy povede Sokolskou ulicí," dodala mluvčí libereckého magistrátu Jana Kodymová. Pokud nenastanou žádné komplikace, práce za více než dva miliony korun by měly skončit 31. srpna.

Navazující náročnější a dražší oprava Sokolské ulice by měla začít v září, vyžádá si 66,5 milionu korun. Tato ulice sice patří Libereckému kraji, po dokončení rekonstrukce ji ale převede na město. Vede k Šaldovu náměstí a patří mezi dopravně nejvytíženější silnice ve stotisícovém Liberci. Cílem společného projektu kraje a města je přeměnit rušnou silnici na "přívětivou" městskou komunikaci. Uprostřed bude jízdní pruhy oddělovat 15 stromů. Přibudou tam také pruhy pro cyklisty i místa pro parkování.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Liberec, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci začala uzavírka Chrastavské ulice, potrvá do konce srpna  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.