Počasí dnes15 °C, zítra14 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Superb nedal u muzea přednost, způsobil nehodu a ujel. Policii ale díky všímavosti ostatních řidičů neunikne

Kolem jedenácté hodiny dopoledne došlo dnes v Liberci u muzea na křižovatce ulic Masarykova a Vítězná k dopravní nehodě. Řidič stříbrného Superbu, který přijížděl z vedlejší ulice, při ní nedal přednost modrému Citigo na hlavní silnici a oba vozy se srazily. „Zatímco modrý vůz zůstal stát, stříbrný Superb kus poodjel, zkontroloval svoje vozidlo a ujel,“ popisuje následující události svědek nehody.

Fotografii z místa nehody, na které je už jen řidič poškozeného modrého vozu, tento svědek umístil na facebookovou skupinu Dopravní info „Liberecký kraj“ s výzvou, aby si ostatní řidiči všímali v Liberci podobných aut se středočeskou státní poznávací značkou s číslem 4 a viditelně poškozenou stranou spolujezdce a případně si zapsali jeho SPZ a předali ji policii. Nebyl ale jediný, komu jednání viníka nehody přišlo trestuhodné.

Viník nehody se neschová, jeho SPZ nahlásili další svědci karambolu

Na jinou facebookovou skupinu, tentokrát Liberečáci, se totiž ozvala další přímá účastnice dopolední dopravní nehody u muzea s tím, že má fotografii auta i SPZ viníka střetu aut. „Nejsme zdejší a jeli jsme jen k lékaři, ale stihli jsme vyfotografovat automobil, který kolizi způsobil. Vše jsme také nahlásili policii a předali jim i fotku,“ popisuje svědkyně nehody.

Její slova potvrzuje mluvčí liberecké policie Ivana Baláková. „Můžeme potvrdit, že nás svědkyně dnes dopoledne sama na tísňové lince kontaktovala, aby nám předala fotografii vozidla, jehož řidič od dopravní nehody na Masarykově ulici ujel. Paní se takové chování nelíbilo a na situaci reagovala pohotově, čímž nám při objasňování této nehodové události velmi pomohla. Za její důležité svědectví jí děkujeme.“

Za ujetí od dopravní nehody hrozí řidiči Superbu v přestupkovém správním řízení pokuta od 7 do 25 tisíc korun, 4 trestné body a zákaz řízení od 4 do 6 měsíců.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mareck Dedic

Štítky nehoda, Liberec, policie, svědci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Superb nedal u muzea přednost, způsobil nehodu a ujel. Policii ale díky všímavosti ostatních řidičů neunikne  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.