Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Liberecký kraj zasáhla další silná bouřka. Lámala stromy a přerušila tramvajovou dopravu

Liberecko a Jablonecko zasáhla v sobotu odpoledne další silná bouřka. Silný vítr, který doprovázel bouřku, lámal a vyvracel stromy. Popadané kmeny museli hasiči odstraňovat na desítkách míst. Spadlý strom zablokoval železniční trať u Smržovky, další strom spadl na silnici poblíž Kyselky ve Vratislavicích a přerušil tak tramvajovou dopravu do Jablonce. Kvůli dalším popadaným stromům nemohly být zhruba hodinu tramvaje nahrazeny ani autobusy.

"Většina výjezdů se týká spadlých stromů, a to hlavně přímo na Liberecku a Jablonecku," řekl řídící důstojník hasičů Libereckého kraje Zdeněk Borovička. "Řešíme 80 událostí, dalších 120 čeká na vyřízení. Prioritou je zajistit průjezdnost na hlavních cestách," doplnil Borovička. Profesionálním jednotkám pomáhají dobrovolné. "Povoláváme posily," řekl.

V Libereckém kraji spadlo až 25 milimetrů srážek a při bouřce foukal silný vítr. Bez větších problémů přešla bouřka přes Ústecký kraj.

V Jeronýmově ulici v Liberci se před 14:00 zranil jeden z účastníků běhu Run in Colors. Policie původně informovala, že byl zasažen bleskem. "Muž byl zraněn elektrickým proudem při vytahování šňůry ze zásuvky. Jeho stav je stabilizovaný," řekl mluvčí liberecké nemocnice Václav Řičář. Zraněnému je 25 let. "Muž byl zmaten a uváděl, že byl asi zasažen bleskem nebo proudem. V té době zrovna v místě, kde se pohyboval, blesk udeřil," řekla liberecká policejní mluvčí Vladimíra Štrýtová.

Popadané stromy a větve způsobily četné komplikace v dopravě. Zavřena je ulice Dlouhomostecká v Liberci, kde leží popadané stromy. Na silnici 270 u obce Doksy na Českolipsku spadlý strom zablokoval část vozovky. Silnice 2873 u Liberce je kvůli desítkám popadaných stromům neprůjezdná. Vlaky v Libereckém kraji mají zpoždění kvůli odklízení větví. Některé spoje byly zrušeny.

Stromy jsou na kolejích na trati Liberec - Jaroměř. Do spadlého stromu narazil osobní vlak na trati Smržovka - Josefův Důl, kde už překážky hasiči odstranili. Jednotky ještě uklízejí na trati Hodkovice nad Mohelkou - Liberec.

Autoři | Foto Lucie Abrtová, Lucie Šilhavá

Štítky strom, Liberecký kraj, bouřka, doprava, Liberec, okres Jablonec nad Nisou, Smržovka, Kyselka, Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberecký kraj zasáhla další silná bouřka. Lámala stromy a přerušila tramvajovou dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.