Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na policii se obrátilo 5 tisíc podvedených klientů portálu Slevy z hor

Jak nebezpečné může být nakupování na slevových portálech, se ukazuje v těchto dnech. Policisté se zabývají případem, který počtem poškozených a způsobenou škodou nejspíš nebude mít obdoby. Na policii se obrátilo už zhruba 5 tisíc klientů portálu Slevy z hor, kteří si zaplatili pobyty v Jizerských horách nebo Krkonoších, ale vyčerpat si je nemohli. Mezi podvedenými jsou také provozovatelé penzionů. Škoda je zatím vyčíslena na 13 milionů korun, ale s největší pravděpodobností bude i nadále narůstat.

„Doposud podaná trestní oznámení zaplnila již 165 šanonů. Tento počet šanonů odpovídá přibližně padesáti osmi tisícům stran spisového materiálu,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Nejméně pět tisíc poškozených klientů slevového webu na policii uvedlo, že reagovalo na lákavou nabídku na portále www.slevyzhor.cz, kde si předplatili pobyty na různých hotelích v Jizerských horách a v Krkonoších. Vouchery, které po zaplacení získali, neobsahovaly konkrétní datum pobytu a jejich platnost byla obvykle do 28. prosince 2017. Pobyty ale čerpat v drtivé většině nemohli, neboť ubytovatelé platbu nedostali.

Podle Suchánkové zatím policie nikoho neobvinila. Problémy s podvodným jednáním slevového portálu mají podle ní i ubytovatelé. „Byť nejsou původci tohoto problému, stále se na ně obrací značná část podvedených klientů, která se domáhá poskytnutí služby, kterou si prostřednictvím slevového portálu zakoupili," uzavřela mluvčí.

Doménu www.slevyzhor.cz nechali policisté z preventivních důvodů v srpnu 2016 zablokovat. Podle zjištění kriminalistů proběhla první úhrada zakoupeného voucheru 22. dubna 2014. Nejstarší dosud zjištěná podvodně vylákaná platba je z 13. dubna 2015. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky policie, Krkonoše, Jizerské hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Na policii se obrátilo 5 tisíc podvedených klientů portálu Slevy z hor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.