Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

Policie vyšetřuje další vraždu. Opilý muž měl v Přepeřích usmrtit svou matku, pak zavolal záchranáře

Policisté vyšetřují od pátečního odpoledne druhou letošní vraždu v Libereckém kraji. Úmrtí čtyřiapadesátileté ženy z Přepeří má podle všeho na svědomí její o dvacet let mladší syn. O její smrti se dozvěděli policisté od zdravotnické záchranné služby, kterou zalarmoval právě její syn.

„Na tísňovou linku zdravotnických záchranářů volal v inkriminovaný den syn a žádal výjezd lékaře ke své matce, která v důsledku špatného zdravotního stavu zkolabovala. Do příjezdu posádky pomáhala dispečerka volajícímu s resuscitací po telefonu. Po příjezdu si následně ženu převzali profesionální zdravotníci a v resuscitaci pokračovali. Životní funkce se jim ale nepodařilo obnovit a museli konstatovat úmrtí,“ shrnula mluvčí policie Vlasta Suchánková. Zdravotníci zklidňovali i syna, který je přivolal a byl značně agresivní.

Kriminalisté nařídili provést soudní pitvu, jelikož měla žena na svém těle zranění, která si zřejmě nemohla způsobit sama. Pitva měla určit jednak přesnou příčinu smrti, ale i mechanismus vzniku těchto zranění.

„Velice záhy se do podezření kriminalistů dostala nejbližší osoba zemřelé ženy, a to její syn. Tvrzení kriminalistů podpořily nejen výslechy, ale i závěry soudní pitvy, které potvrdily násilnou smrt způsobenou další osobou,“ doplnila mluvčí. Policisté proto muže zadrželi a zahájili úkony trestního řízení. Podle všeho syn po hádce a pod vlivem alkoholu napadl svou matku a následně ji usmrtil.

„Ve středu odpoledne rozhodoval soudce, na návrh státního zástupce, o uvalení vazby na obviněného muže. Tu soud s ohledem, aby se muž, který často požívá alkohol a má sklony k agresivitě, podobného jednání opětovně nedopustil, akceptoval. V případě podání obžaloby a uznání viny mu před soudem hrozí až osmnáctiletý trest odnětí svobody,“ uzavřela Suchánková.

Štítky Turnov, Přepeře, vražda, Policie ČR, Vlasta Suchánková, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vyšetřuje další vraždu. Opilý muž měl v Přepeřích usmrtit svou matku, pak zavolal záchranáře  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.