Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

FOTO: Muž pěstoval konopí u sebe doma ve sklepě. Policisté u něj našli třináct kilo marihuany

Policisté obvinili sedmapadesátiletého muže ze Svijanského Újezdu z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a s jedy. Ve sklepě svého domu totiž pěstoval konopí. Při zatýkání u něj policisté našli tři kila marihuany, dalších deset pak měl doma, kde si zařídil pěstírnu se vším všudy.

„Případ byl ojedinělý hned v několika ohledech. Jednak tím, že i přesto, že návykovou látku pěstoval doma, neušel naší pozornosti, ale i tím, že v domácím prostředí dokázal vypěstovat takové velké množství, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na 12 let,“ sdělil šéf krajského Toxi týmu Pavel Folprecht.

Obviněný muž měl pěstírnu ze dvou sklepních místností, policistům se podařilo zdokumentovat celkem jednadvacet kilo marihuany, kterou doma vypěstoval. „Vybavena byla velice precizně. Nechyběly živné roztoky, soustavy výbojek s nastavitelným časovým cyklem či ventilační potrubí vzduchotechniky. Připraveny měl i prostory „po sklizni“, kde konopí procházelo dalším procesem před jeho distribucí, a to důkladným sušením,“ dodala krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Marihuanu doma pěstoval minimálně rok a policisté ho zadrželi ve chvíli, kdy jel tři kilogramy prodat dalšímu člověku tři kila. Marihuana se pak dál prodávala ve Středních Čechách a v Karlovarském kraji.

Podle policistů si zadržený muž mohl přijít na zhruba dva miliony korun. „Předpokládaná částka, kterou by mohl utržit při pouličním prodeji zajištěné množství, by převyšovala čtyři milióny korun,“ dodala Suchánková.

V roce 2017 odhalil krajský Toxi tým 194 případů souvisejících s trestnou činností na úseku zakázaných návykových látek, v rámci kterých si vyslechlo obvinění více jak na dvě stovky pachatelů. „Současně se podařilo zajistit rekordních 20 domácích laboratoří na výrobu metamfetaminu a 9 indoor pěstíren konopí,“ uzavřel Folprecht.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Pěstírna, Svijanský Újezd, marihuana, Toxi, konopí, drogy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Muž pěstoval konopí u sebe doma ve sklepě. Policisté u něj našli třináct kilo marihuany  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.